Pēc atteikuma nodoties mīlas priekiem vīrietis nodzēš cigareti pret draudzenes roku (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cigarete. Ilustratīvs attēls.
Cigarete. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Pašvaldības policija vietnē "Facebook" publicējusi ziņu, kurā informē par kādu vardarbības gadījumu ģimenē, kad vīrietis fiziski iespaidojis dzīvesbiedri. Par šādām darbībam persona ir saucama pie kriminālatbildības. 

15. oktobrī pēc pusnakts Rīgas pašvaldības policisti saņēmuši izsaukumu uz dzīvokli, kur norisinājies ģimenes konflikts. Notikuma vietā zvanītāja paskaidrojusi, ka dzīvesbiedrs mājās ieradies reibumā. Pēc tam, kad sieviete atteicās stāties dzimumattiecībās, vīrietis cietušajai iekniebis, bet vēlāk arī uz sievietes rokas nodzēsis cigareti. 

Uz sievietes rokām bija redzami zilumi, gan arī apsārtums. Bērni, kuri notikušo bija redzējuši, apstiprināja, ka tēvs ir bijis vardarbīgs. 

Savukārt vainīgais, kurš bijis manāmi iereibis, noliedza iepriekšminēto. Arī cigarete vienkārši izslīdējusi no rokām un netīšām skārusi sievieti. Policisti vairākkārt aicināja cietušo rakstīt pieteikumu par pāridarītāja nošķiršanu no ģimenes, taču sieviete atteikusies. Tāpat policisti izskaidroja, ka par miesas bojājumu nodarīšanu ir iespējams uzsākt administratīvo lietvedību un nozīmēt tiesu medicīnas ekspertīzi, taču arī no šīs iespējas sieviete atteikusies.

Cietusī skaidroja, ka no rīta izlems, kā rīkoties tālāk. Arī pēc tam, kad policija piekodinājusi atkārtoti pārdomāt lēmumu, sieviete domas nav mainījusi. 

Lai arī sieviete atteicās no policijas piedāvātajām iespējām, likumsargi konstatēja, ka tēvs bērnu klātbūtnē smēķējis. Vīrietis skaidroja, ka smēķējot tikai virtuvē, taču dzīvokļa nelielās platības dēļ tabakas dūmi bija jūtami arī istabā, kurā gulējuši bērni. Šī iemesla dēļ materiāli par fizisku un emocionālu vardarbību pret bērniem pārsūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem tēva atbildības izvērtēšanai.

Vardarbība pret sievieti ir uz dzimumu balstītas vardarbības rīcība, kā rezultātā rodas vai var rasties fizisks, seksuāls vai garīgs kaitējums vai ciešanas sievietei. Neatkarīgi no vardarbības formas likumsargi pēc cietušā lūguma ir tiesīgi varmāku nošķirt uz laiku līdz 8 dienām, kā arī noteikt tuvošanās aizliegumu. Pārkāpjot iepriekš minētos ierobežojumus, persona saucama pie kriminālatbildības.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu