ASV māti, kura meitai piedēvējusi slimības, apsūdz sava bērna slepkavībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kellija Renē Tērnere.
Kellija Renē Tērnere. Foto: AP/Scanpix

ASV aizturēta Kellija Renē Tērnere, kura savulaik, stāstot par septiņgadīgās meitiņas Olīvijas Gantas daudzajām slimībām, vāca ziedojumus un lūdza palīdzību meitenītes sapņu piepildīšanā. Olīvija 2017. gadā nomira, taču autopsijā netika atrasti pierādījumi, ka meitene patiešām būtu slimojusi ar mātes uzskaitītajām slimībām, vēsta aģentūra AP. 

Tērnere lūdza ziedot viņas meitas ārstēšanai un publiskoja sarakstu ar Olīvijas sapņiem, ko viņa esot gribējusi piepildīt pirms nāves no smagas slimības.

Māte apgalvoja, ka meita ciešot no lēkmēm un šķidrumu uzkrāšanās smadzenēs. Meitene ārstējās slimnīcās kopš 2013. gada, kad Tērnere ar meitu pārcēlās no Teksasas uz Kolorādo, pārtraucot attiecības ar vīru.

Olīvija 2017. gada jūlijā tika ievietota Kolorādo štata bērnu slimnīcā, kur viņai tika pieslēgta mākslīgās barošanas sistēma. 

» Mātes meli par meitas slimībām. Dzīve ratiņkrēslā un mātes slepkavība. Džipsijas Rouzas stāsts

Viens no tur strādājošajiem ārstiem izmeklētājiem sacīja, ka Tērnere esot gribējusi pārtraukt meitas ārstēšanu un mākslīgo barošanu, jo viņas veselības stāvoklis bija ļoti pasliktinājies. Mediķi norādīja, ka ar intravenozo barības vielu piegādāšanu nepietiks, lai meitene izdzīvotu. Mātei tika piedāvāts vest Olīviju, kur meitene varētu pavadīt savas dzīves nogali.

Pēc dažām nedēļām Olīvija nomira.

Izmeklēšana par Olīvijas nāvi tika uzsākta tikai pagājušogad. Slimnīcas personālam radās nelāgas aizdomas, kad Tērnere uz ārstniecības iestādi atveda savu vecāko meitu, sūdzoties par "kaulu sāpēm".

Sarunās ar izmeklētājiem Tērnere pēkšņi sākusi apspriest tā dēvēto "Minhauzena sindromu" - psiholoģisku problēmu, ar kuru sirgstošie vecāki vai aizbildņi sagudro dažādas slimības, kas it kā piemītot viņu bērniem, lai saņemtu uzmanību. "Tas nekad nav bijis mans gadījums, vispār, nekādā gadījumā," viņa esot teikusi.

Olīvijas mirstīgās atliekas tika ekshumētas, un tām veica autopsiju.

2018. gada oktobrī Tērnere tika nošķirta no vecākās meitas, lai varasiestādes varētu pārliecināties, vai meitene turpina sūdzēties par tiem pašiem simptomiem. Taču meitene kopš tā laika nesūdzējās par sāpēm vai jaunām veselības problēmām.

41 gadu vecajai Tērnerei saistībā ar Olīvijas nāvi izvirzīta kriminālapsūdzība 13 punktos. Viņa turēta aizdomās par Olīvijas nāves izraisīšanu un krāpšanu. Viņa piektdien tika aizturēta viesnīcā Denverā.

Tērnere apsūdzēta 539 000 dolāru izkrāpšanā no valdības finansētas labdarības programmas. 

Fonds "Make-A-Wish Foundation", kas piepilda smagi slimu bērnu vēlēšanās, samaksāja apmēram 11 000 dolāru par "sikspārņu princeses" tērpu, ko Olīvija esot vēlējusies.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu