Stērlingam izcils mačs, Mančestras "City" UEFA Čempionu līgas spēlē sagrauj Bergāmo klubu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rahīms Stērlings (no kreisās).
Rahīms Stērlings (no kreisās). Foto: Getty Images / AFP / Scanpix

Izcilu spēli aizvadot Rahīmam Stērlingam, Anglijas čempione futbolā Mančestras "City" otrdien svinēja graujošu uzvaru UEFA Čempionu līgas trešās kārtas spēlē.

"City" C apakšgrupas mačā mājās ar 5:1 (2:1) uzveica Itālijas klubu Bergāmo "Atalanta".

Stērlings šajā mačā izcēlās ar "hat-trick" otrajā puslaikā, kā arī piedalījās pirmajos divos vārtu guvumos. 

Pirmie šajā mačā vārtus guva viesi, 28.minūtē ukrainim Ruslanam Maļinovskim realizējot 11 metru soda sitienu. Sešas minūtes vēlāk pēc Stērlinga piespēles Serhio Agvero apsteidza pretinieku aizsargus un panāca 1:1. Vēl četras minūtes vēlāk Stērlings tika nogāzts soda laukumā un "pendele" tika uzticēta Agvero, argentīnietim raidot bumbu tīklā.

Otrā puslaika pirmajā pusē Stērlings 11 minūšu laikā izcēlās ar "hat-trick". Mača 58.minūtē viņš pēc Kevina de Bruines ievadīta uzbrukuma noslēdza lielisku "City" izspēli, bet sešas minūtes vēlāk anglis pēc Ilkaja Gindoana teicamas piespēles no kreisās puses ielauzās soda laukumā un trieca bumbu tīklā. Trešos vārtus uzbrucējs nokārtoja spēles 69.minūtē, kad, asistējot Rijādam Mahrezam, apsteidza pretinieku aizsargus un panāca 5:1.

Sešas minūtes vēlāk viņam bija iespēja gūt savus ceturtos vārtus, taču pēc nonākšanas vienatnē pret pretinieku vārtsargu Stērlinga raidīta bumba nedaudz noripoja garām labajam vārtu stabam. Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām savu otro dzelteno kartīti nopelnīja Fils Foudens, taču tas neliedza Anglijas čempionei svinēt pārliecinošu uzvaru.

Pirms tam šajā apakšgrupā Ukrainas čempione Doņeckas "Šahtar" mājās cīnījās neizšķirti 2:2 (1:1) ar Horvātijas vadošo klubu Zagrebas "Dinamo". Mājiniekiem vārtus guva Jevhens Konopļanka un Dodo, bet viesiem izcēlās Dani Olmo un Mislavs Oršičs.

C apakšgrupā pēc pirmā apļa vadībā ar deviņiem punktiem ir "City" komandai, kurai ar četriem punktiem seko "Dinamo" un "Šahtar", bet bez punktiem ir "Atalanta".

Tāpat ar "hat-trick" otrajā puslaikā izcēlās Kilians Mbapē, kurš palīdzēja Parīzes "Saint-Germain" (PSG) A apakšgrupas duelī viesos ar 5:0 (1:0) sagraut "Club Brugge".

Divus vārtus parīziešiem guva Mauro Ikardi, otrajā viņa "golā" asistējot Mbapē, kurš šajā mačā iesaistījās tikai no otrā puslaika sākuma. Tāpat teicamu maču aizvadīja arī Anhels di Marija, kurš asistēja trīs vārtu guvumos.

Vēl šajā apakšgrupā minimālu uzvaru svinēja titulētā Madrides "Real", kas viesos ar 1:0 (1:0) pārspēja Turcijas klubu Stambulas "Galatasaray". Karaliskā kluba labā vienīgos vārtus guva Toni Kross, kurš 18.minūtē pēc Edena Azāra piespēles bija precīzs no soda laukuma robežas.

Apakšgrupā vadībā ar deviņiem punktiem ir PSG, četrus punktus guvusi "Real", divi punkti ir "Club Brugge" kontā, bet viens - "Galatasaray" futbolistiem.

Citviet ar diviem vārtiem pamatlaika priekšpēdējā desmitminūtē izcēlās Paulo Dibala, kurš izglāba Turīnas "Juventus" no sensacionāla zaudējuma. Turīnieši savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:1) pārspēja Krievijas klubu Maskavas "Lokomotiv", kura labā pirmajā puslaikā vārtus guva Aleksejs Mirančuks.

Pirms tam šajā apakšgrupā Madrides "Atletico" mājās ar 1:0 (0:0) guva virsroku pār Leverkūzenes "Bayer". Uzvaras vārtus 12 minūtes pirms pamatlaika beigām guva Alvaro Morata.

Apakšgrupā pa septiņiem punktiem ir Turīnas un Madrides komandām, trīs punktus iekrājuši maskavieši, bet bez punktiem ir Leverkūzenes futbolisti.

Tāpat kā "City", graujošu uzvaru svinēja vēl viena premjerlīgas komanda, Totenhemas "Hotspur" mājās B apakšgrupas duelī ar 5:0 (3:0) uzveicot Belgradas "Crvena Zvezda" no Serbijas. Anglijas komandā pa diviem vārtiem guva Honmiņs Sons un Herijs Keins, bet viens precīzs sitiens bija Erikam Lamelam.

Neveiksmju joslā esošā Ziemeļlondonas komanda izcīnīja savu spožāko uzvaru šajā sezonā.

Otrā šīs apakšgrupas spēlē Vācijas grands Minhenes "Bayern" viesos ar 3:2 (1:1) uzveica Pirejas "Olympiakos". Minheniešiem divus vārtus guva Roberts Levandovskis, kurš ar pieciem vārtiem ir Čempionu līgas rezultatīvākais futbolists, bet viens precīzs raidījums bija Korentēnam Toliso. Mājiniekiem atzīmējās Jusefs El-Arabi un Giļerme.

Apakšgrupā pirmā ar deviņiem punktiem ir "Bayern", tālāk ar četriem punktiem ir "Hotspur", trīs punktus guvusi "Crvena Zvezda", bet viens punkts ir "Olympiakos" futbolistiem.

UEFA Čempionu līgā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā, kuru sāks no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas.

UEFA Čempionu līgas uzvarētāja tiks noskaidrota 30.maijā Stambulā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta "Liverpool", kas finālā divu Anglijas premjerlīgas komandu duelī ar 2:0 uzvarēja Totenhemas "Hotspur".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu