Evakuētajā Juglas daudzdzīvokļu mājā glābēji atrod sālsskābi un līķi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna.
VUGD automašīna. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti deviņi ugunsgrēki, kuros cieta trīs cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Vēl divus cilvēkus ugunsdzēsēji no ugunsnelaimēm izglābuši.

Kopumā šogad ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 62, bet cietuši 227 cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī dienesta darbinieki 15 reizes devušies palīgā ugunsdzēsējiem glābšanas darbos.

Kā ziņots, otrdien, 22. oktobrī, ap plkst. 19 dienests saņēma izsaukumu uz Brīvības gatvi Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama kodīga smaka. Glābējiem ierodoties, tika konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem atradās tobrīd nezināmas izcelsmes viela. Glābēji atrasto vielu savāca no dzīvokļa, ievietoja to tvertnēs un nogādāja ārpus ēkas. Pēc tam viela tika nodota bīstamo atkritumu apsaimniekotājas SIA "Eko osta" pārstāvjiem.

Tagad ir noskaidrots, ka atrastā viela bija sālsskābe. Uz vietas ar gāzes analizatoru tika pārbaudīta ēka un tajā sālsskābes koncentrācija gaisā netika konstatēta.

VUGD darbinieki no ēkas evakuēja 38 cilvēkus, kā arī organizēja sabiedriskā transporta piesaisti, kur evakuētajiem cilvēkiem uz laiku uzturēties. Iedzīvotāji dzīvokļos varēja atgriezties pirms pusnakts, bet darbi notikuma vietā tika pabeigti ap plkst.0.30.

Telekanāls LNT vēsta, ka dzīvoklī atrasts arī miris cilvēks, kura nāves apstākļus tagad izmeklēs policija.

Kā novēroja LETA, pēc plkst. 21 pie 12 stāvu sarkano ķieģeļu ēkas Brīvības gatvē 388 bija redzamas vairākas VUGD automašīnas, pa divām Valsts policijas un Rīgas pašvaldības policijas automašīnām, divas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes un uzņēmuma "Eko osta" automašīna.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu