Paralimpiskā čempione 40 gadu vecumā izbeidz savu dzīvi ar eitanāzijas palīdzību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marike Vervūta
Marike Vervūta Foto: AFP/SCANPIX

Beļģu paralimpiete Marike Vervūta, izmantojot eitanāziju, 40 gadu vecumā ir izbeigusi savu dzīvi ar eitanāzijas palīdzību, vēsta BBC.

Vervūta 2012. gadā ieguva zelta medaļu Londonas Olimpiskajās spēlēs 200m ratiņkrēslu sacīkstēs, kā arī izcīnīja sudraba medaļu 400m disciplīnā. Arī 2016. gada Olimpiādē Riodežaneiro sportistei izdevās tikt pie divām medaļām.

Beļģu paralimpiete bija sasirgusi ar neārstējamu slimību, kas viņas muskuļos radīja konstantas sāpes, paralīzi kājās un lēkmes. Slimība bija progresējusi tik ļoti, ka sportistei bija grūti pat gulēt.

Vervūta lēmumu pieņēma 22. oktobra vakarā. Jau 2008. gadā paralimpiete parakstīja dokumentus, kas nākotnē atļautu ārstiem izbeigt viņas dzīvi ar eitanāziju.

Kādā intervijā Vervūta atzina, ka sports viņu ir noturējis pie dzīvības. "Daudzi cilvēki man prasa, kā es spēju smaidīt un uzrādīt tik labus rezultātus, par spīti tam, ko izciešu. Es atbildēju, ka sports priekš manis kā zāles."

Beļģija ir viena no trim Eiropas valstīm, kur eitanāzija ir atļauta. Eitanāzija ir legāla arī Nīderlandē un Luksemburgā. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu