"Swedbank" konstatējusi, ka Daugavpilī tiek izplatītas baumas par bankas stabilitāti (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Swedbank" bankomāts.
"Swedbank" bankomāts. Foto: Ieva Čīka/LETA

AS "Swedbank" rīcībā nonākusi informācija, ka Daugavpilī tiekot izplatītas baumas par bankas stabilitāti, aģentūru LETA informēja "Swedbank" mediju attiecību vadītājs Jānis Krops.

AS "Swedbank" saņēmusi ziņas, ka trešdienas, 23. oktobra, vakarā Daugavpilī pie bankomātiem izveidojušās rindas un atsevišķos bankomātos īslaicīgi beigusies izmaksājamā nauda. 

Bankas pārstāvis papildināja, ka baumas par kredītiestādes stabilitāti tiekot izplatītas pa dažādiem kanāliem, tai skaitā sociālajos tīklos un "Whatsapp" ziņās. Par notikušo esot informēts gan Valsts drošības dienests, gan Valsts policija, gan Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

Respektējot klientu vēlmi piekļūt saviem līdzekļiem un sadarbībā ar apsardzes firmu "G4S" "Swedbank" nodrošina bankomātu uzpildīšanu visā Daugavpilī. Vienlaikus banka norāda, ka tā darbojas stabili gan Latvijā, gan citās valstīs. "Par to liecina arī šodien izziņotie 3. ceturkšņa darbības rādītāji - Latvijā vien bankas peļņa šī gada deviņos mēnešos ir 83 miljoni eiro," uzsvēra Krops.

Par apzināti nepatiesu datu vai ziņu izplatīšanu par Latvijas finanšu sistēmas stāvokli draud kriminālatbildība. Krimināllikumā par šādām darbībām paredzēts sods līdz pat pieciem gadiem cietumā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu