"Ne zivis, ne nopeldēties." Juglas kanālā konstatē nezināmas vielas piesārņojumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gulbis Juglas ezerā. Ilustratīvs attēls
Gulbis Juglas ezerā. Ilustratīvs attēls Foto: Zane Bitere/LETA

Ceturtdien, 24. oktobrī, Valsts vides dienesta (VVD) pārstāvjiem, glābējiem un citiem dienestiem nācās likvidēt kādas nezināmas vielas piesārņojuma sekas Juglas kanālā, kas savieno Juglas ezeru, Ķīšezeru un Lielo Baltezeru. Kādu gaiši brūnu substanci, kas ūdenī tecēja no kanalizācijas caurules, manījuši makšķernieki, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

"Kāds nolēja kaut ko. Šādām lietām ir jāseko līdzi. Paskatieties, kas te notiek vispār! Tas viss upē, aizies ezerā, kanālā. Ne zivis, ne nopeldēties. Es biju jau tad, kad glābēju vēl nebija, viņi pēc tam piebrauca. Es jau makšķeres iemetu," raidījumam stāsta makšķernieks.

Makšķernieki norāda, ka nepatīkamas situācijas redz jau ne pirmo reizi. Pirms pāris mēnešiem tajā pašā vietā tika atrasta muca ar naftas produktiem, kas bija ierakta zemē.

Seku likvidēšanai un teritorijas norobežošanai glābēji veltīja teju divas stundas. Pašreiz Valsts vides dienesta eksperti vēl nav noteikuši atrasto vielu paraugu saturu, taču zināms, ka tiem nav naftas produktu izcelsmes vai bīstamu atkritumu piejaukumu, norāda raidījums.

Valsts vides dienesta direktora vietnieks, kontroles daļas vadītājs Elmārs Jasinskis "Degpunktā" norāda: "Telefoniski mēs sazvanījāmies ar Satiksmes departamenta pārstāvi. Satiksmes departamenta pārstāvis, lai identificētu, kas tiek novadīts, ir noņēmis paraugus testēšanai.

Šobrīd, kas tur tiek īsti novadīts – nav zināms, bet drīzāk izskatās, pēc šīs smakas, ka tās varētu būt kaut kādas organiskas izcelsmes vielas.

Mēs arī esam pieprasījuši informāciju no šī departamenta attiecīgi sniegt mums visu informāciju, kas būs viņu rīcībā un novērst šo piesārņojumu."

Satiksmes departamenta pārstāvjiem kopā ar policistiem būs jānoskaidro, kā lietus ūdeņu savākšanas kolektorā iekļuva minētā viela un jāatrod iespējamo vaininieku, vēsta raidījums "Degpunktā".

Noskaties sižetu!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu