Ar "veipošanu" saistīto nāves gadījumu skaits ASV pieaudzis līdz 34 (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elektriskā cigarete. Ilustratīvs attēls.
Elektriskā cigarete. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

ASV ar elektronisko cigarešu lietošanu saistītās smagās plaušu slimības izraisīto nāves gadījumu skaits pieaudzis līdz 34, ceturtdien, 24. oktobrī, pavēstīja Slimību kontroles un novēršanas centri (CDC).

CDC, kas apkopo datus par saslimšanu 49 no 50 valsts štatiem, paziņoja, ka šobrīd ar plaušu slimību saslimušo skaits ASV sasniedzis 1604.

34 nāves gadījumi apstiprināti 24 štatos.

Amatpersonas vēl nav noskaidrojušas cēloni šīs slimības uzliesmojumam, kas tika konstatēts jūnijā, un veic izpēti vairākos virzienos.

Lai arī nav skaidrs, kas izraisa plaušu slimību, CDC paziņoja, ka vienīgais kopīgais visos gadījumos ir tas, ka pacienti ziņojuši par elektronisko cigarešu produktu lietošanu.

Kā norādīja CDC, jaunākie dati liek domāt, ka slimības uzliesmojumā savu lomu spēlējuši produkti ar tetrahidrokanabinolu (THC), kas ir galvenā psihoaktīvā viela marihuānas sastāvā.

E-cigaretes ASV ir pieejamas kopš 2006. gada. Vēl nav droši zināms, vai minētais uzliesmojums sācies tikai tagad, jo varbūt daži saslimšanas gadījumi bijuši arī agrāk, bet nav pareizi diagnosticēti. 

Tikai viens šādas saslimšanas gadījums līdz šim ir konstatēts ārpus ASV - Kanādā. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu