Ķīnā pieķerti pieci pasūtījuma slepkavas, kas nolīga cits citu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Ķīnā notiesāti pieci pasūtījuma slepkavas, kuri, negribot ķēpāties ar netīro un noziedzīgo "darbu", nolīguši cits citu. Slepkavu "ķēdīte" tika atklāta, jo tās pēdējais posms apvainojies par pieticīgo summu, kas viņam tika piedāvāta, un sazinājies ar plānotās slepkavības upuri, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Ķīnas uzņēmējs Taņs Jouhui nolīga pasūtījuma slepkavu un solīja par konkurenta nogalināšanu samaksāt divus miljonus juaņu (256 000 eiro). Taču nolīgtais slepkava bija gudrāks - viņš "darbiņu" uzticēja citam slepkavam, par to solot vienu miljonu juaņu. Pusi summas viņš bija plānojis paturēt sev.

Tomēr viņš neparedzēja, ka tādu pašu shēmu atkārtos arī viņa nolīgtais slepkavnieks, kā arī vēl divi citi pēc viņa. Kopumā pieci vīrieši viens otram nodeva "darbiņu", un katrs cerēja paturēt daļu samaksas. 

Līdz ar to piektajam vīrietim piedāvātā summa bija tik žēlīga, ka viņš ar Taņa konkurentu satikās kafejnīcā un ieteica plānotajam upurim nosimulēt savu nāvi.

Visi pieci "slepkavas" un Taņs šonedēļ Naņninas tiesā tika atzīti par vainīgiem slepkavības mēģinājumā. Tiesāšanās ilga trīs gadus.

Taņa un plānotā upura, kurš identificēts tikai kā Vei, biznesa strīds aizsākās 2013.gadā, kad Vei iesūdzēja tiesā Taņa uzņēmumu.

Negribot zaudēt naudu garā tiesas procesā, Taņs savu problēmu nolēma atrisināt citādi un vērsās pie pasūtījuma slepkavas. Viņš nezināja, ka viņa uzrunātais slepkavnieks bija nodevis Taņa "pasūtījumu" tālāk, ar katru jaunu ķēdes posmu samazinot atlīdzību.

Piektajam slepkavniekam Linam Sjaņsi tika piedāvātas nieka 100 000 juaņas jeb 12 700 eiro. 

Arī Linam nenāca ne prātā patiešām izdarīt slepkavību. Viņš ar Vei satikās kafejnīcā un pierunāja viņu uzņemt fotogrāfijas, kurās Lins redzams sasiets un ar aizbāztu muti, lai savam pasūtītājam radītu iespaidu, ka slepkavība notikusi. Pēc tam nolīgtais "slepkava" vērsās policijā.

Tiesāšanās pirmoreiz tika sākta 2016.gadā, taču visi seši apsūdzētie tika attaisnoti pierādījumu trūkuma dēļ. Lēmums tika pārsūdzēts, un otrā lieta beidzās ar notiesājošu spriedumu.

Taņam tika piespriests piecu gadu cietumsods, bet pirmajam pasūtījuma slepkavam - trīs ar pusi gadi cietumā.

Pārējiem tika piespriesti cietumsodi, kuru garums ir no diviem gadiem un septiņiem mēnešiem līdz trīs gadiem un trim mēnešiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu