Foto: Vairāk nekā 300 kilogrami! Rīgas Zooloģiskajā dārzā noskaidrots šī gada raženākais Latvijas ķirbis (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rīgas Zooloģiskajā dārzā noskaidro šī gada raženāko Latvijas ķirbi
Foto: Rīgas Zooloģiskajā dārzā noskaidro šī gada raženāko Latvijas ķirbi Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šogad Latvijā lielāko ķirbi, kura svars ir 329,5 kilogrami, izaudzējusi Gundega Neimane Kuldīgas pusē, informēja mazumtirgotāja "Maxima Latvija" pārstāvji.

Čempionāta finālā uz Rīgas Zooloģisko dārzu tika atvesti kopumā desmit Latvijas lielākie ķirbji no Kuldīgas, Dobeles, Ventspils, Ādažiem, Nīcas un Auces. Tos mērīt un svērt palīdzēja Latvijas spēkavīri Agris Kazeļņiks un Aivars Šmaukstelis.

Otrās vietas ieguvējs ir Ingrīdas Kuzmickas audzētais 216,5 kilogramu smagais ķirbis, savukārt trešo vietu ieguva Martas Dupkevičas 135 kilogramu smagais ķirbis. Sekoja Lindas Kuzmickas 124 kilogramu smagais ķirbis no Ādažu puses un vēl divi Kuzmicku ģimenes ķirbji, kas svēra 123 un 90 kilogramus.

Jau ziņots, ka Latvijas lielākā ķirbja čempionātam, kurš šogad norisinājās 14.reizi, kopumā tika pieteikti 17 ķirbji no sešiem Latvijas novadiem - Kuldīgas, Ādažu, Ventspils, Skrundas, Nīcas un Bēnes.

Līdz šim čempionāta vēsturē Latvijā smagākais ķirbis uz svariem tika celts pērn - Kuldīgas novadā izaudzētais ķirbis svēra 574 kilogramus.

Foto: Raženākā ķirbja čempionāta fināls Rīgas Zooloģiskajā dārzā

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu