Anglijas regbisti uzvar čempioni Jaunzēlandi un iekļūst Pasaules kausa finālā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas regbisti sestdien Jokohamā (Japāna) ar rezultātu 19:7 (10:0) uzveica trīskārtējo čempioni Jaunzēlandi, sasniedzot Pasaules kausa finālu.

Anglijas regbisti Pasaules kausa finālu sasnieguši ceturto reizi. Viņiem tas izdevās arī 1991., 2003. un 2007. gadā.

Vienīgo reizi Pasaules kausu Anglijas regbisti izcīnījuši 2003. gadā, kad finālā izdevās uzveikt turnīra mājinieci Austrāliju.

2019. gada pasaules kausa finālā, kas paredzēts 2. novembrī, Anglijas regbisti spēkosies ar Velsu vai Dienvidāfrikas Republiku.

Otra pusfināla duelis starp Velsu un Dienvidāfrikas Republiku paredzēts šo svētdien.

Uzvarētāju rindās 12 punktus guva Džordžs Fords, bet Ardijs Savea ienesa vienīgo Jaunzēlandes piezemējumu.

Pirmo piezemējumu jau trešajā minūtē ienesa Manu Tuilagi, bet kapteinis Ouens Ferels brīdi vēlāk bija precīzs realizācijā. Turpinājumā abas komandas spēkojās līdzīgi, tomēr čempioniem neizdevās gūt savus pirmos punktus, kamēr Fords pirmā puslaika beigās ar precīzu soda sitienu panāca jau 10:0 Anglijas labā.

Fords otrā puslaika sākumā realizēja vēl vien soda sitienu, bet pirmo piezemējumu Jaunzēlandes izlasē mača 57.minūtē veica Savea. Brīdi vēlāk tika iesists arī realizācijas sitiens, tomēr tie izrādījās pirmie un pēdējie punkti titulētajai Jaunzēlandes izlasei. 

Mazāk nekā 20 minūtes līdz spēles beigām Sems Anderhils nogāza uz maiņu nākušo Skotu Beretu, tādējādi pie soda sitiena iespējas atkal tika Fords, kurš bija nekļūdīgs. 70.minūtē Fords iesita vēl vienu soda sitienu, kas ļāva Anglijas izlasei iekļūt pusfinālā.

Anglijas izlase savstarpējās spēlē ar Jaunzēlandi uzvarējusi vien astoņas reizes, kamēr kopumā aizvadīti 42 dueļi. Tikmēr Jaunzēlandes izlase PK nevienu spēli nebija zaudējusi kopš 2007.gada ceturtdaļfināla, kad tika piedzīvots šokējošs zaudējums Francijas valstsvienībai.

"Mūsu labākais uzbrukums ir aizsardzība. Savas iespējas mēs veidojam no aizsardzības, bet tikai tad dodamies uzbrukumā," teica Anglijas izlases treneris Edijs Džounss. "Vēlos pateikties Jaunzēlandes izlasei. Viņi ir uzvarējuši divos Pasaules kausos pēc kārtas. Jaunzēlandieši spēlēja lieliski, tāpēc mums bija ļoti jāsaspringst, lai uzvarētu."

Jau pirms PK par atkāpšanos no amata pēc grandiozā turnīra paziņoja Jaunzēlandes izlases treneris Stīvs Hansens, kura vadīšanas laikā, jaunzēlandieši 106 spēlēs piedzīvoja vien desmit zaudējumus.

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu