Partiju "Saskaņa" turpmāk vadīs Urbanovičs (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs piedalās partijas kongresā.
Partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs piedalās partijas kongresā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Par Jāņa Urbanoviča pieņemšanu partijas valdes priekšsēdētāja amatā nobalsoja 218 kongresa delegāti. Dombrovskis balsojumā saņēma 49 balsis, bet par Morozovu nobalsoja 18 kongresa delegāti.

Ņemot vērā, ka pašreizējais partijas vadītājs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs iepriekš atsaucis savu kandidatūru uz partijas vadītāja amatu, uz partijas priekšsēdētāja amatu šodien kandidēja trīs cilvēki - Urbanovičs, Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis un bijušais parlamentārietis Andris Morozovs.

Urbanovičs solīja strādāt pie komandas gara atjaunošanas partijā, veicinot visu līmeņu biedru savstarpējās komunikācijas uzlabošanos. Politiķis vēlētos atgriezties pie partijā kādreiz piekoptajām vērtībām.

Urbanovičs par saviem vietniekiem izvēlējies Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču, Saeimas deputātu Vjačeslavu Dombrovski, Daugavpils domes priekšsēdētāju Andreju Elksniņu, bijušo Saeimas deputātu Andri Morozovu un Rīgas domes "Saskaņas" frakcijas vadītāju Annu Vladovu.

Politiķis pauda cerību, ka ar tik plašu vietnieku sastāvu viņam izdosies "savaldīt" paplašināto partijas valdi, kurā valdīs ļoti dažādi viedokļi.

Urbanovičs atzina, ka partija piedzīvo problēmas dažādās jomās, piebilstot, ka partijai patlaban nākas maksāt par to, ka ilgu laiku tai bija izdevīgi attīstīt viena spilgta, populāra līdera kultu. Urbanovičs uzsvēra, ka partijas vadību gatavs uzņemties tikai uz diviem gadiem, cerot, ka šajā laika posmā izdosies attīstīt jaunu partijas līderu paaudzi.

Pretēji iepriekš noteiktajam partijas priekšsēdētāju ievēlēt aizklāti, "Saskaņas" priekšsēdētājs šodien tomēr vēlēts atklātā balsojumā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu