HK "Kurbads" sezonu turpina bez zaudējumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Kurbads" hokejisti
"Kurbads" hokejisti Foto: Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas "Optibet" hokeja līgā (OHL) sestdien graujošas uzvaras izcīnīja čempionāta jaunpienācēji "Olimp" un čempionvienība "Mogo", kamēr "Kurbads" guva jau desmito uzvaru šosezon.

Čempionvienība "Mogo" savā laukumā ar 7:1 (1:0, 5:0, 1:1) sagrāva "Prizma"/IHS hokejistus, kuri šosezon izcīnījuši tikai vienu panākumu.

Spēles rezultāts tika atklāts 12.minūtē, kad precīzs bija Artjoms Pankevičs, bet viesu divi noraidījumi pirmā perioda izskaņā liedza izlīdzināt rezultātu.

Otrā perioda piektajā minūtē "Mogo" komandas vārtu birumu iesāka Gatis Gricinskis, bet viņam sekoja Rūdolfs Maslovskis, Kārlis Ozoliņš un vēl vienu vārtus guva Pankevičs, kā arī pats Gricinskis. Viesiem goda vārtus trešā perioda septītajā minūtē guva Niks Voisečuks, bet Edgars Kurmis iemeta "Mogo" septītos vārtus.

Citā spēlē Hokeja skola "Rīga" savā laukumā ar rezultātu 0:6 (0:1, 0:3, 0:2) piekāpās "Olimp".

Uzvarētājiem ar "hat-trick" izcēlās Nikolajs Jeļisejevs, bet Aleksejs Širokovs pievienoja vēl divus precīzus raidījumus. Divas rezultatīvas piespēles atdeva Kirils Galoha un Maksims Širokovs.

Tikmēr vicečempioni "Kurbads" savā laukumā ar rezultātu 6:0 (2:0, 3:0, 1:0) uzvarēja "Zemgali"/LLU.

Pa diviem vārtiem "Kurbads" rindās guva Ričards Birziņš un Mārcis Zembergs, bet Mārtiņš Cipulis un Lauris Rancevs pievienoja vēl pa precīzam metienam.

Visbeidzot Daugavpils "Dinaburga" savā laukumā ar rezultātu 0:5 (0:2, 0:2, 0:1) piekāpās "Liepājai".

Kurzemnieku rindās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās uzbrucējs Bruno Zabis, bet Māris Diļevka atdeva divas rezultatīvas piespēles. Liepājas komandā vārtus guva arī Frenks Razgals, kurš lielākoties spēlē Kontinentālās hokeja līgas vienībā Rīgas "Dinamo".

Ar 22 punktiem 11 spēlēs pirmo vietu OHL čempionātā ieņem "Kurbads", par trim punktiem mazāk 12 dueļos ir "Liepājai", tālāk seko "Olimp" ar 18 punktiem desmit mačos, bet labāko četrinieku ar 13 punktiem 11 spēlēs noslēdz "Mogo".

"Zemgale"/LLU hokejisti nospēlējuši par spēli vairāk nekā "Mogo" un iekrājuši 12 punktus, Daugavpils "Dinaburga" tikusi pie septiņiem, "Rīgai" ar četriem punktiem ir septītā, bet par diviem mazāk ir "Prizma"/IHS komandai, kas ieņem pēdējo, astoto pozīciju.

Šajā sezonā par OHL kausu spēkojas astoņas komandas. Debiju OHL turnīrā piedzīvo "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā.

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējā sezonā OHL čempionāta finālā "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica "Kurbads" vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu