Rīgā iedzīvotājus satrauc pamesta automašīna ar strādājošu videokameru (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aizdomīgā "Ford" markas automašīna Zolitūdē.
Aizdomīgā "Ford" markas automašīna Zolitūdē. Foto: skaties.lv

Zolitūdē privātmāju iedzīvotāji ir uztraukušies par savas dzīves privātumu - jau pāris nedēļas rajonā stāv vieglā automašīna, kuras salonā darbojusies videokamera, kas, visdrīzāk, veic novērošanas un ieraksta funkciju. Apkārtējie par savādo auto ziņojuši policijai, taču likumsargi atbild, ka pašlaik nevar palīdzēt, vēsta raidījums "Degpunktā".

Zolitūdē, Liedes ielā, jau vismaz pāris nedēļas pamests stāv aizdomīgs spēkrats. Pirmo reizi šo pelēko "Ford" markas automašīnu vietējie iedzīvotāji pamanījuši mēneša sākumā, taču nnav pievērsuši tai nekādu īpašu uzmanību. Gājis laiks, taču braucamrīkam pakaļ neviens tā arī nenāca, kas ir raisījis apkārtējo interesi.

» Maskavas forštatē zagļus nodod aizsvīduši automašīnas logi

"Kaimiņi atnāca, jautāja vai mūsu mašīna? Atbildējām, ka nav mūsu. Kaimiņi pateica, ka viņu arī tā nav. Sākām satraukties, ka mašīna jau stāv aptuveni divas nedēļas un nevienam nepieder. Paskatījāmies, iekšā ieraudzījām video kameru. Tā nebija video reģistratora kamera, bet parastā. Ar attālinātu vadību, proti ar to var sūtīt datus kur vien nepieciešams. Tā bija pieslēgta pie automašīnas piepīpētāja. Tāpēc mēs sākām uztraukties," saka vietējā iedzīvotāja Irīna.

Kādām nolūkam spēkratā bija uzstādīta video kamera, joprojām paliek neskaidrs. Turklāt, vienā no naktīm no auto salona minētā iekārta pazuda. Lai gūtu izskaidrojumu notiekošajam un uzzinātu īpašnieka personību, apkārtējie nolēmuši talkā pieaicināt policistus.

"Pēc kāda laika mēs ieraudzījām, ka automašīnai ir izsists stikls un izsaucām policistus. Policisti pateica, ka īpašnieks atrodas Ogrē un viņu ir jāmeklē. Pašlaik neko izdarīt nevarot. Mēs viņus palūdzam evakuēt mašīnu, bet to neviens neaizveda. Šobrīd mašīnai ir izsisti stikli no ielas puses. Jebkurš garāmgājējs, kas ne īpaši draudzējas ar galvu, var salonā iemest kādu sērkociņu vai vēl kaut ko un mēs te visi aizdegsimies," norāda iedzīvotāja.

Foto: Aizdomīgais spēkrats Zolitūdē

Redzams, ka pie mašīnas vējstikla ir piestiprināta kāda soda kvīts, taču par to neviens nav licies ne zinis. Irīna ir pārliecināta, ka policistiem jau sen bija jāaizved spēkrats un jāveic tālākās procesuālas darbības, tajā skaitā īpašnieka noskaidrošanu. Pašvaldības policijas pārstāvji situāciju komentē sekojoši - likums kārtībniekiem sasējis rokas.

» Radinieki sašutuši par maigo sodu, kas piespriests lietā par piekaušanu līdz nāvei

Automašīnai tehniskā apskate beigusies jau 2018. gada 20. decembrī. Taču šajā konkrētajā gadījumā, policisti ir praktiski bezspēcīgi, jo minētais transportlīdzeklis pamests zaļajā zonā, nevis uz asfalta un šāda veidā, citu spēkratu satiksmei, būtiski netraucē, tāpēc to nav tiesības aizvākt un tālāk jau lieta jāšķetina Valsts policijai.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu