Rīgas "Dinamo" neizmanto pārsvaru un cieš zaudējumu Maskavā (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā viesos ar rezultātu 2:3 (0:2, 0:1, 2:0) piekāpās uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Maskavas "Spartak" komandai, kuru vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Vārtus "Dinamo" labā guva Vitālijs Pavlovs un Roberts Lipsbergs.

Rīgas hokejisti šajā mačā pa pretinieku vārtiem meta 32 reizes, kamēr "Spartak" komandai bija 19 raidījumi. 

Jau trešajā minūtē rīdziniekus pārspēja Aleksandrs Hohlačovs, kurš Karsuma nopelnītajā vairākumā izmantoja situāciju, kurā "Dinamo" vārtsargs Andrejs Makarovs neredzēja ripu. Spēles devītajā minūtē Karsums iegrūda apmalē Brendonu Makmilanu - latvietis par to saņēma 5+20 minūšu sodu un mačs viņam beidzās, bet kanādietis šajā periodā vairs laukumā neatgriezās.

Lielo piecminūšu vairākumu Latvijas komanda neizmantoja, bet kopumā cīņa ritēja asi, katrai epizodei noslēdzoties ar asumiem. Četras minūtes pirms perioda beigām abas komandas atvēsināja Iļja Zubovs, kurš pie vārtu stūra saņēma no laukuma gala atlēkušo ripu un raidīja to tīklā.

Arī otrajā trešdaļā līdz pirmajiem vārtiem nebija ilgi jāgaida. "Spartak" laukuma vidusszonā pārvēra ripu un pretuzbrukumu ar precīzu metienu noslēdza Ansels Gaļimovs. Perioda ievadā laukumā devās arī Makmilans, taču pēc pirmās nomaiņas viņš cīņu neturpināja. 

Pēc ielaistajiem vārtiem "Dinamo" vārtos stājās Maksims Tretjaks un jau uzreiz viņam bija jāspēlē mazākumā. Tiesa, tajā vārti palika neskarti, taču trešdaļas otrajā pusē arī rīdzinieki savus divus vairākumus neizmantoja.

Spēles trešo nogriezni rīdzinieki iesāka un aizvadīja aktīvi, taču pirmajās desmit minūtēs pārsvaru laukumā pārvērst rezultātā neizdevās. Tomēr astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām neatlaidīgā cīņā pie "Spartak" vārtiem Pavlovs atmuguriski ar neērto nūjas pusi vienus vārtus atguva. Vēl pēc 39 sekundēm ripu Jūliusa Hudāčeka vārtos ieraidīja arī Lipsbergs, panākdams 2:3.

Pēc šī trieciena Znaroks paņēma pārtraukumu, taču tas "Dinamo" apņēmību nemazināja. Rīdzinieki turpināja saimniekot pretinieku laukuma pusē, tomēr neizšķirtu izraut nespēja.

Daugaviņš šajā mačā uz ledus pavadīja 16 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem. Tikmēr Karsums divās minūtēs un 43 sekundēs paguva izprovocēt vienu pārkāpum un uzvarēt vienā iemetienā.

Jau ziņots, ka rīdzinieki piektdien viesos ar rezultātu 2:1 uzvarēja Minskas "Dinamo", uz to brīdi pametot pēdējo vietu KHL čempionātā. Savukārt Maskavas komanda pēdējā duelī ar rezultātu 3:1 uzvarēja Ņižņijnovgordas "Torpedo".

Abas komandas savu šosezon pirmo savstarpējo spēli aizvadīja otrajā septembrī, papildlaikā uzvaru ar 2:1 izcīnot "Dinamo". Desmit dienas vēlāk "dinamieši" viesos kapitulēja ar 1:5.

Maskavas komanda patlaban aizvada lielisku sezonas posmu, jo pēdējās četrās spēlēs izcīnītas uzvaras, tostarp pret spēcīgo Sanktpēterburgas SKA.

Pēc šī mača Rīgas "Dinamo" uz vienu spēli atgriezīsies Latvijā, lai tiktos ar Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Rīgas klubs ar 16 punktiem 22 spēlēs ieņem pēdējo, 12.vietu Rietumu konferencē, bet "Spartak" ar 26 punktiem 23 spēlēs ieņem sesto pozīciju.

Abi klubi KHL čempionātā savā starpā tikušies 31 reizi, 14 no tām pamatlaikā uzvarot "Dinamo", bet vēl četri panākumi gūti papildlaikā vai "bullīšos". Tāpat komandas savā starpā aizvadījušas trīs spēles ārpus KHL čempionāta, divās no tām uzvaru gūstot Rīgas klubam.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu