Ankipāns: Žēl, ka nedabūjām kaut punktu. Nedaudz nepaveicās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ģirts Ankipāns
Ģirts Ankipāns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns ir pateicīgs saviem spēlētājiem par to, ka viņi trešajā periodā parūpējās par intrigu mačā.

Rīgas "Dinamo" svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā viesos ar rezultātu 2:3 (0:2, 0:1, 2:0) piekāpās uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Maskavas "Spartak" komandai, kuru vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. 

"Laba spēle, domāju, ka līdzjutējiem patika. Žēl, ka nedabūjām kaut punktu. Nedaudz nepaveicās, vajadzēja arī gūt kādus vārtus vairākumā. Bija iespējas. Tāpat arī Brendons Makmilans guva traumu un nevarēja palīdzēt, līdz ar to vajadzēja šo to pamainīt spēlē. Paldies hokejistiem par trešo periodu, kurā viņi parūpējās par intrigu. Līdz izlašu pārtraukumam vēl trīs spēles, kurās vajag tikt pie punktiem," pēcspēles preses konferencē stāstīja Ankipāns.

Iepriekšējos divus mačus lieliski aizvadīja vārtsargs Aleksanders Salāks, taču šodien viņa nebija pat pieteikumā. Spēli vārtos sāka Andrejs Makarovs, kuru pēc trešās ielaistās ripas nomainīja Maksims Tretjaks.

"Viņš iepriekšējā spēlē dabūja mikrotraumu, nolēmām iedot atpūtu. Bija problēmas ar vārtsargiem. Makarovs bija apslimis un tikai vakar mums pievienojās Maskavā. Tā sakrita apstākļi," skaidroja Ankipāns.

Šobrīd bez darba ir viens no vadošajiem Latvijas aizsargiem Artūrs Kulda. Uz žurnālista jautājumu, vai viņš varētu nonākt "Dinamo" komandā, Ankipāns atbildēja izvairīgi.

"Mums ir interese, bet šobrīd ir citas problēmas," teica Ankipāns, plašāk neko nekomentējot.

Rīgas hokejisti šajā mačā pa pretinieku vārtiem meta 32 reizes, kamēr "Spartak" komandai bija 19 raidījumi. 

"Izņemot trešo periodu, esam apmierināti ar savu spēli. Izcīnījām divus svarīgus punktus. Paldies hokejistiem, viņi ir malači," pauda Znaroks.

Tikmēr "Dinamo" otro vārtu guvējs Roberts Lipsbergs atzīmēja, ka spēles sākums neizdevās tik veiksmīgs, kā bija iecerējuši. 

"Neizmantojām savus momentus un nācās atspēlēties. Trešajā trešdaļā jau parādījām labu spēli, bet nedaudz pietrūka," klubs citē Lipsberga teikto. "Vienkāršs vārtu guvums. Ir jālien uz vārtiem un šādas epizodes var gadīties. Ripa nonāca pie manis un atlika tikai iemest."

Turpinājumā rīdzinieki otrdien "Arēnā Rīga" spēkosies ar Pekinas "Kuņluņ Red Star".

"Sniegums, ko parādījām trešajā periodā, jārāda jau no spēles pirmās minūtes. Paskatīsimies kļūdas, ko labot un iesim laukumā. Nevar nolaist galvu," atzīmēja Lipsbergs.

Rīgas klubs ar 16 punktiem 22 spēlēs ieņem pēdējo, 12.vietu Rietumu konferencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu