"Stiprai sievietei ir jāmāk visu!" Krievu vienīgā UFC cīkstone par sievietes vietu MMA

Aleksandra Albu Foto: instagram/stitchalbu
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Aleksandra Albu ir jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstone, kas šobrīd cīnās prestižākajā MMA organizācijā pasaulē - UFC. Albu ir arī pirmā cīkstone no Krievijas, kas UFC ietvaros aizvadījusi cīņu. Sarunā ar "Lenta.ru" cīkstone pastāstīja par to, kā ir būt sievietei cīņas sportā.

Aleksandra Albu ir dzimusi 1990 gadā Moldovā, bet jau ilgus gadus dzīvo Krievijā, kā arī UFC cīkstone startē zem Krievijas karoga.

Ceļš uz cīņas sportu

Albu ir dzimusi mazā Moldovas pilsētā, bet 18 gadu vecumā pārvācās uz dzīvi Maskavā, lai sāktu studēt jurisprudenci. Jaunā sportiste izvēlējās studēt Maskavā, jo viņas vecmāmiņa tur iepriekš dzīvoja un arī pati Albu visu dzīvi pamatā komunicēja krievu valodā.

Sportiste atzinusi, ka cīņas sportu izvēlējās garlaicības dēļ. "Mazajā Moldovas ciematā, no kura es nācu, nebija sevišķi daudz iespēju. Mana māsa iestājās mūzikas skolā, bet man tas šķita garlaicīgi, tāpēc iestājos karatē nodarbībās un tā kļuva par atkarību. Man toreiz bija 10 gadi bet vecmāmiņa mani pilnībā atbalstīja un tā arī sākās mans ceļš uz MMA. Jau pirmajā gadā es kādā turnīrā izcīnīju godalgu."

Lai piedalītos MMA turnīros, ir nepieciešamas dotības vairāk nekā vienā cīņas elementā. Sportiste savu arsenālu nolēma paplašināt, jo viņai vairāk patika cīnīties tiešā kontaktā, bet karatē šādu iespēju nepiedāvā. "MMA ir ļoti daudzpusīgs sports, kurā vari izmēģināt dažādas lietas," piebildusi cīkstone.

Albu joprojām problēmas sagādājot arī pilsonības jautājums, jo aptuveni reizi mēnesī nākas atgriezties pie šī jautājuma. Albu, protams, cerot, ka viņai izdošoties pilsonības jautājumu atrisināt pēc iespējas ātrāk, bet sportiste nesaskatot problēmu cīnīties arī zem cita karoga.

"Šobrīd dzīvoju Krievijā, tāpēc pareizi ir cīnīties zem Krievijas karoga. Ja pārvākšos uz citu valsti, pareizā rīcība būs cīnīties zem tās valsts karoga. Nesaskatu tajā problēmu." 

UFC ir hobijs nevis galvenais peļņas avots 

Viena no atpazīstamākajām UFC cīkstonēm, Peidža Vanzanta reiz izteicās, ka sievietes MMA saņem pārāk zemu atalgojumu. Albu šādam izteikumam varot tikai piekrist. "Tas, ko nopelnu UFC nenosedz pat visus manus ikdienas izdevumus, līdz ar to man ir jāvelta daudz laika fitnesa treneres darbam."

"UFC ir mans hobijs, jo tur cīnos reti. Gribētu cīnīties biežāk, bet lai dzīvotu Maskavā, tur ir arī jāmaksā nodokļi un rēķini. Tās nav mazas summas, tāpēc papildus UFC ir jāstrādā arī cits darbs," turpinājusi sportiste.

Cīkstone atzinusi, ka uzaicinājums cīnīties UFC viņai esot bijis negaidīts. Lai gan Albu esot plānojusi cīnīties Eiropā un ASV, UFC neesot rādījies pat sapņos. Pēc cīkstones domām, viņa pirmajā cīņā esot apliecinājusi, ka ir piederīga šai organizācijai.

Albu intervijā arī pieminējusi, ka ikdienā trenējoties kopā ar vīriešiem, bet nevarēja nosaukt nevienu konkrētu cīkstoni, ar kuru vēlētos aizvadīt sparingu, jo, pēc viņas domām, galvenais esot gūt jaunu pieredzi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Когда спрашивают про последний бой ??

A post shared by Alexandra Albu (@stitchalbu) on

"Esmu spēcīga un neatkarīga sieviete. Ceru, ka spēju motivēt arī citas."

Uz intervētāja jautājumu par savu brīvo laiku, cīkstone atbildēja, ka viņai tā esot maz, tāpēc arī 90% no "Instagram" kontā redzamajiem ierakstiem ir attēli no sporta zāles. "Protams, vairums ierakstu ir ar attēliem no sporta zāles, jo tas ir saistīts ar manu ikdienas darbu. Strādāju daudz, tāpēc citādākus attēlus izdodas publicēt retāk."

Cīkstone nepiekrita intervētāja apgalvojumam par to, ka viņas publicētie attēli vietnē "Instagram" būtu pārāk atklāti. "Neuzskatu, ka attēli, kurus publicēju, būtu pārāk atklāti. Piemēram, bildes, kurās esmu redzama peldkostīmā - neuzskatu, ka būtu pārāk atkailināta. Cilvēki ikdienā pludmali apmeklē peldkostīmos."

Albu intervijā arī atzinusi, ka viņai regulāri rakstot sveši vīrieši. "Protams, ka raksta gan komentārus, gan privāti. Katram ir tiesības izteikt savu viedokli, tikai nesaprotu, kāpēc tas jādara manā lapā. Es taču nekomentēšu par pilnībā sveša cilvēka rīcību."

"Kas ir bijis pats dīvainākais, ko man rakstījuši? Tagad nevarēšu tā pateikt, bet mani vairs nepārsteidz nekas," piebildusi cīkstone.

Intervētājs, atzīmējot, ka cīnīšanās tomēr nav pati sievišķīgākā nodarbe, cīkstonei uzdeva jautājumu, vai laiks atliek arī tādām nodarbēm kā iepirkšanās, tīrīšana un ēst gatavošana.

"Daudzi uzskata, ka cīnīšanās nav sievišķīga, bet tas ir apkārtējo viedoklis. Es klausos tikai sevī un daru to, kas man patīk. Vai man atliek laiks šopingam un mājas uzkopšanai? Protams! Mūsdienās stiprai sievietei ir jāmāk visu," savu daudzpusību uzsvērusi Albu. 

Intervijas noslēgumā cīkstone tika aicināta atklāt, kas ir Aleksandra Albu.

"Esmu spēcīga un neatkarīga sieviete. Ceru, ka spēju motivēt arī citas. Atbildu tikai pati sev. Pati pieņemu visus svarīgos lēmumus un par to esmu ļoti priecīga. Nopelnu iztiku ar savu darbu un galvu. Šobrīd visvairāk vēlos savu potenciālu realizēt UFC, jo sportā esmu jau no pašas bērnības. Sports ir tas, kas mani dara laimīgu, tāpēc uz to tagad arī koncentrējos. Kas notiks nākotnē? Redzēsim."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Устали ждать @buyano4ka

A post shared by Alexandra Albu (@stitchalbu) on

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu