Karsums par rupjo spēka paņēmienu tiek cauri ar naudas sodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Karsums
Mārtiņš Karsums Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases spēlētājs Mārtiņš Karsums par svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē izdarīto spēka paņēmienu, saņēmis naudas sodu, vēsta līgas informācija.

Svētdien mačā starp Maskavas "Spartak" un Rīgas "Dinamo" spēles devītajā minūtē Karsums iegrūda apmalē Brendonu Makmilanu - latvietis par to saņēma 5+20 minūšu sodu un mačs viņam beidzās, bet kanādietis šajā periodā vairs laukumā neatgriezās.

Šī iemesla dēļ KHL Disciplinārā komiteja izskatīja svētdienas spēlē notikušo epizodi, nolemjot, ka papildus sankcijas Karsumam netiks piešķirtas, tādējādi viņam nāksies šķirties no 50 000 - 70 000 rubļu (700 - 990 eiro). 

Video: Karsuma spēka paņēmiens pret Makmilanu

Makmilans otrajā periodā mēģināja atgriezties spēlē, tomēr pēc dažām nomaiņām uzbrucējs nolēma neturpināt spēli. Savukārt, pirmdien sarunā ar aģentūru LETA "Dinamo" preses sekretārs Jānis Stepītis atklāja, ka kanādieša veselības stāvoklis būs zināms pēc komandas treniņa.

Makmilans šosezon 22 spēlēs izcēlies ar sešiem gūtiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, ieņemot otro vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā starp pārējiem "Dinamo" hokejistiem. Hokejists pagājušajā nedēļā tika atzīts par KHL čempionāta septītās nedēļas labāko uzbrucēju, jo trijos mačos viņš iekrāja septiņus rezultativitātes punktus (1+6).

Tikmēr Karsums šosezon 23 spēlēs guvis deviņus vārtus un trīs reizes rezultatīvi piespēlējis.

"Dinamo" nākamo spēli aizvadīs otrdien, kad mājās uzņems Pekinas "Kuņluņ Red Star", kuras rindās divus mačus šosezon aizvadījis aizsargs Artūrs Salija, kamēr Gunārs Skvorcovs pie savas iespējas vēl nav ticis.

Rīgas klubs ar 16 punktiem 22 spēlēs ieņem pēdējo, 12.vietu Rietumu konferencē, bet "Spartak" ar 26 punktiem 23 spēlēs ieņem sesto pozīciju.

Abi klubi KHL čempionātā savā starpā tikušies 31 reizi, 14 no tām pamatlaikā uzvarot "Dinamo", bet vēl četri panākumi gūti papildlaikā vai "bullīšos". Tāpat komandas savā starpā aizvadījušas trīs spēles ārpus KHL čempionāta, divās no tām uzvaru gūstot Rīgas klubam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu