Igaunijā vētrā, kas svētdien piedzīvota arī Latvijā, gājis bojā cilvēks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vētras nolauzts koks. Ilustratīvs attēls.
Vētras nolauzts koks. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Vētrā, kas svētdien, 27. oktobrī skāra arī Latviju, Igaunijā gājis bojā viens cilvēks, paziņojis Igaunijas Dienvidu glābšanas centrs. Jau ziņots, ka šī Latvijā bijusi postošākā vētra kopš 2017. gada. 

Traģiskais negadījums noticis apmēram plkst. 17 Repinā Igaunijas dienvidaustrumos, kad kādam 57 gadus vecam vīrietim uzkritis vētras nolauzts koks. Vīrietis guvis smagas traumas un nogādāts slimnīcā, bet svētdienas vakarā viņš nomiris. 

"Glābēji brīdina, ka pārvietošanās ārpus telpām vētras laikā, jo īpaši nokaltušu koku tuvumā, ir dzīvībai bīstama. Mēs iesakām vētras laikā arī automašīnas turēt prom no kokiem," noradīja glābšanas centrā. 

» Vēja lauzti koki uzkrituši diviem auto ar cilvēkiem tajos Ķekavas novadā

Visā Igaunijā svētdien glābēji reaģējuši uz simtiem izsaukumu saistībā ar kritušiem kokiem un citiem postījumiem, ko izraisīja spēcīgais vējš. Lielākā daļa izsaukumu bija saistīti ar kritušiem kokiem, pārrautām elektrolīnijām un citiem infrastruktūras bojājumiem, kas apdraudēja cilvēkus. 

Vētras dēļ bez elektrības palika desmitiem tūkstoši mājsaimniecību. Igaunijas elektrības sadales sistēmas operators "Elektrilevi" līdz pirmdienas rītam elektrību bija atjaunojis 30 000 mājsaimniecību, bet vēl 32 000 mājsaimniecību joprojām bija bez elektrības. 

Visvairāk mājsaimniecību bez elektrības bija Dienvidigaunijā un Vīlandes apriņķī, pirmdienas rītā informēja "Elektrilevi". 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu