"Viņš mani jau sen biedē." Kaimiņi atklāj detaļas par šāvēju, kuru Rīgā aizturēja specvienība (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls
Valsts policija. Ilustratīvs attēls Foto: Valsts policija/FLICKR

Ceturtdien, 24. oktobrī, policija saņēmusi izsaukumu uz kādu dzīvokli Rīgā, kur dzirdēti šāvieni. Piektdien notikuma vietā ieradušies gan policijas, gan specvienības darbinieki, kas dzīvokli uzlauzuši un tajā atraduši kara laika mīnas un citu munīciju. Piektdien pa dienu dzīvokļa iemītnieks arī pamatīgi pārbiedējis kaimiņus, pa sava mājokļa logu arī uzsākot apšaudīt putnus un kaķus, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Ieradušies notikumā vietā, likumsargi uzlauzuši dzīvokļa durvis, tomēr vīrietis tajā nav bijis. 

"Viņa nebija mājās. Viņš pēc tam atnāca. Ap plkst. 23.00. Te vēl dežūrēja puiši, gaidīja viņu," raidījumam stāstīja šāvēja kaimiņš.

Kopš piektdienas vakara dzīvokļa durvis ir aizzīmogotas un šāvējs tajā vairs nav manīts. Vīrietis gan kaimiņiem par savu drošību licis uztraukties jau iepriekš.

"Ziniet, viņš mani sen jau biedē. Ar nestandarta uzvedību, tā teikt!" piebilda kaimiņš.

Nama iedzīvotāji runā, ka šāvējam bijusi cieša saistība ar kriminālo pasauli. Kaimiņa pagātnē esot gadījumi, kas saistīti ar reketu, izspiešanu un šantāžu. 

"Mēs nepārtraukti savā starpā konfliktējām, man bija visādas aizdomas, dažādi cilvēki te nāca. Pret mani bija vērstas divas laupīšanas, viena - bruņota. Bet tas bija sen. Viņš jau bija dažas reizes sodīts, tīrs reizes sēdēja cietumā," par šāvēja dzīvesveidu stāstīja kaimiņš.

Kā raidījumam pastāstīja policijas pārstāvji, šāvējs iepriekš patiešām vairākkārt nonācis likumsargu redzeslokā un tikai nesen atbrīvots no ieslodzījuma.

Pret šāvēju policisti uzsākuši krimināllietu par huligānismu un šaujamieroča munīcijas glabāšanu. Par izdarīto viņam draud cietumsods uz laiku līdz pieciem gadiem.

Kā iepriekš ziņots 24. oktobrī, Valsts policija saņēma informāciju no Imantas iedzīvotājiem par to, ka nezināma persona šāvusi pa daudzdzīvokļu namiem Rīgā, Kurzemes prospektā. Vienam namam bija sašautas kāpņu telpas metāla durvis, logs un jumtiņš. Savukārt otram netālu esoša namam bija sašauta nama ārsiena, netālu no kāda dzīvokļa loga.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti saistībā ar notikušo uzsāka kriminālprocesu un apzināja aculieciniekus. Vairāki iedzīvotāji norādīja, ka šauts no pretējās mājas loga.

Izskaitļojot, no kura dzīvokļa šauts, piektdien, 25. oktobrī, policisti tajā veica kratīšanu neatliekamības kārtībā. Ņemot vērā, ka bija informācija, ka noziegums izdarīts, izmantojot šaujamieroci, kā ierasts šādos gadījumos, tika piesaistīti arī Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona likumsargi.

Kad likumsargi iekļuva dzīvoklī, tur neviens neatradās. Ņemot vērā, ka mājoklī tika atrasti lādiņi, vispārējai drošībai tika pieņemts lēmums par daudzdzīvokļu nama iedzīvotāju evakuāciju. Uz notikuma vietu tika izsaukti Nacionālo bruņoto spēku sapieri, kuri pārbaudīja, ka lādiņi nav sprādzienbīstami, līdz ar to iedzīvotāji varēja atgriezties savos dzīvokļos.

Veicot kratīšanas dzīvoklī un tai piekritīgajā garāžā, tika atrasta mazkalibra šautene, no kuras, visticamāk, šauts;  ieroča futlāris; 2 klusinātāji; 2 aptveres; 112 patronas, 19 čaulītes, tālskatis; 2 lādiņi, rokudzelži; pneimatiskā ieroča patronas; sprigulis; lādiņa atbalsta gals; 4 tēmekļi; ieroču tīrīšanas komplekts; 1 lode un pašdarināta bruņuveste.

Policisti uzsāka aizdomās turētās personas meklēšanas pasākumus. Tajā pašā vakarā ap pulksten 22 Imantā uz ielas tika aizturēts minētajos noziegumos aizdomās turētais vīrietis. Aizturētais ir dzimis 1972. gadā un iepriekš jau septiņas reizes sodīts par dažādiem noziegumiem – par laupīšanu, narkotisko vielu realizāciju, kukuļdošanu, braukšanu reibumā bez tiesībām un zādzībām.

Svētdien, 27. oktobrī, tiesa aizdomās turētajam ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu