Rīgas "Dinamo" zaudē Pekinas klubam un neizmanto iespēju atstāt pēdējo vietu līgā (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo"
Rīgas "Dinamo" Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā savā laukumā ar rezultātu 1:3 (1:2, 0:0, 0:1) zaudēja vienai no vājākajām Austrumu konferences komandām Pekinas "Kuņluņ Red Star".

"Dinamo" labā vārtus guva Kristaps Sotnieks.

Viesi jau ceturtajā minūtē guva pirmos vārtus, ātru uzbrukumu ar precīzu metienu tukšos vārtos noslēdzot Ītenam Verekam. Rīdzinieki turpināja pasīvu spēli un perioda vidū savā aizsardzības zonā zaudēja ripu, kā rezultātā Edams Kreknels nonāca viens pret Aleksanderu Salāku un raidīja ripu tīklā. Spītējot momentu trūkumam, tomēr pusotru minūti pirms perioda beigām arī rīdzinieki guva vārtus - Sotnieka no zilās līnijas mestā ripa rikošetā atrada ceļu cietoksnī.

Otrajā periodā Dinamo" saimniekoja pretinieku aizsardzības zonā un, salīdzinot ar pretiniekiem, divtik vairāk reižu meta pa vārtiem. Tiesa, "Kuņluņ Red Star" vārtus atslēgt neizdevās, tajā skaitā arī perioda otrajā pusē nopelnītajā vairākumā.

Foto: Rīgas "Dinamo" - "Kuņluņ Red Star"

Trešās trešdaļas viducī Rīgas komanda tika pie vēl vienas iespējas spēlēt vairākumā. Taču tajā rupju kļūtu pieļāva Salāks, kurš aiz vārtiem pieturēja ripu, tika atbruņots un par to sodīts - ripu tukšos vārtos ieraidīja Lūks Lokhārts. Atlikušajās nepilnās desmit minūtēs atspēlēties neizdevās un tika piedzīvots zaudējums ar 1:3.

Jau ziņots, ka rīdzinieki svētdien viesos pārtrauca divu uzvaru sēriju un ar rezultātu 2:3 piekāpās Maskavas "Spartak", atgriežoties pēdējā vietā KHL čempionātā. Savukārt Pekinas komanda izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas. Savā laukumā ar 3:2 pieveikta Leonīda Beresņeva tobrīd vadītā "Soči" vienība, bet izbraukums uzsākts ar 3:0 panākumu Balašihā pret Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija trenēto Omskas "Avangard" un ar 4:2 panākumu Podoļskā pret "Vitjaz".

Video: Rīgas "Dinamo" - "Kuņluņ Red Star" video apskats

Pēc šī mača "dinamieši" dosies divu spēļu izbraukuma tūrē, to uzsākot 1.novembrī ar tiešajiem konkurentiem rietumos "Soči". Savukārt Pekinas hokejistiem būs atlikušas vēl divas spēles šajā izbraukumā - Ņižņijnovgorodā un Sočos.

Šobrīd Rīgas klubs ar 16 punktiem 23 spēlēs ieņem pēdējo, 12.vietu Rietumu konferencē, bet "Kuņluņ Red Star" ar 24 punktiem 23 spēlēs ir devītie Austrumu konferencē.

Abi klubi KHL čempionātā savā starpā tikušies septiņas reizes, tikai divreiz uzvarot "Dinamo", vienu reizi no tām - pēcspēles metienos.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu