Foto: Gluži kā īstas! Mencendorfa namā var aplūkot vaska figūru kolekciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mencendorfa namā eksponēta vaska figūru kolekcija
Foto: Mencendorfa namā eksponēta vaska figūru kolekcija Foto: Jānis Škapars/TVNET

No 2019. gada 18. oktobra līdz decembra beigām Mencendorfa namā eksponēta liela vaska figūru kolekcija.  Rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem būs lieliska iespēja apskatīt apbrīnojami reālistiskas vēsturisku personību un leģendāru varoņu figūras. Tāpat būs pārstāvēti arī populāri tēli no kino filmām.

Izstādes centrālais tēls ir kompozīcija, kas radīta pēc renesanses dižgara Sandro Botičelli (Sandro Botticelli, 1445-1510) gleznas “Veneras dzimšana” motīviem.  Kompozīcijas pamatā ir sengrieķu mīts par mīlestības dievietes Afrodītes piedzimšanu no jūras putām.   

Apmeklētājiem būs iespēja satikt tādus plaši zināmus tēlus, kā sengrieķu kara un gudrības dievieti Atēnu, renesanses laika dižgarus Mikelandželo un Leonardo da Vinči (kā arī apskatīt, kāda varētu būt izskatījusies viņa gleznotā Mona Liza).

Māksliniekus pārstāvēs arī viens no spilgtākajiem spāņu sirreālisma gleznotājiem Salvadors Dalī.

Mēs esam padomājuši arī par mazajiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem. Viņiem būs interesanti savām acīm ieraudzīt varoņus no animācijas filmas „Ledus Laikmets”. Zobenzobu vāvere Skrets, kas noķērusi zīli, sliņķis Sids u.c.  Amerikāņu aktieris Džonijs Deps kā Džeks Sperovs no filmu cikla “Karību jūras pirāti” kopā ar pirātu karalieni Elizabeti Svonu u.c.

Izstādes kurators Armens Arutjunjans atzīmē, ka „Rīgā ir ieradusies ļoti nopietna kolekcija, kas ne tikai izklaidēs, bet arī izglītos apmeklētājus. Jāatzīmē, ka vaska figūras ir veidotas ārkārtīgi rūpīgi, ievērojot vēsturisko precizitāti, apkopojot un izmantojot informāciju no dažādiem avotiem. Šī ir jau ceturtā izstāde, ko veidojam sadarbībā ar Rīdzinieku māju-muzeju Mencendorfa nams.”

Vaska figūru izstāde ir atvērta katru dienu 10 – 19.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu