Valsts finansē blogeri Maiju Armaņevu par modes stāstiem emigrantiem Īrijā (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Influenceru un blogeru asociācijas dibinātāja Maija Armaņeva piedalās preses konferencē, kurā informē par iedzīvotāju drošību digitālajā vidē.
Influenceru un blogeru asociācijas dibinātāja Maija Armaņeva piedalās preses konferencē, kurā informē par iedzīvotāju drošību digitālajā vidē. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ziņa, kas izraisījusi plašu rezonansi sociālajos tīklos - pretrunīgi vērtētā blogere Maija Armaņeva par valsts budžeta līdzekļiem vadīs apmācības emigrācijas latviešiem Īrijā, vēsta LNT Ziņas.

Maija Armaņeva ir vairāk zināma kā "Instagram" satura veidotāja, kurai iepriekš pārmesta krāpšanās ar "Instagram" sekotāju iespējamo pirkšanu un Reklāmas likuma pārkāpšanu.

Armaņeva savā "Instagram" kontā paziņoja, ka Izglītības ministrijas uzdevumā lido uz Īriju emigrācijas jauniešiem pasniegt nodarbības, tai skaitā arī medijpratību. Daļa sabiedrības, pat profesionālie komunikācijas speciālisti, šo vēstījumu bija sapratuši, ka Izglītības ministrija noalgojusi Armaņevu pasniegt kursus medijpratībā.

Sociālajos tīklos sākās sašutums, ka par valsts budžeta līdzekļiem finansē personu, kurai iepriekš pārmesta blēdīšanās, norāda raidījums.

"Es nezinu, varbūt viņa apzināti mēģina sevi pozicionēt kā mediju pratības ekspertu, kas ir pilnīgs murgs. Viņa sen sevi ir diskreditējusi kā uzticamu satura veidotāju," norāda "Golin Riga" sabiedrisko attiecību speciālists Deniss Ševeļovs.

"Diemžēl viņai ir zināmas problēmas ar reputāciju. Ņemot vērā to skandālu ar "Madara", skandālu ar it kā sekotāju piepirkšanu, rodas jautājums, kāpēc tieši viņa," piebilst "A.W.Olsen & Partners" sabiedrisko attiecību speciāliste Marija Vorkule.

» "Bravo..." Latvijas influenceru asociācijas vadītāja apsūdz pašmāju zīmolu "Madara" idejas zādzībā

Pati Maija, kas jau atrodas Īrijā, šo nosauc par pārpratumu, jo patiesībā Īrijas latviešu nacionālās padomes rīkotajos kursos emigrācijas jauniešiem, ko apmaksā Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija, stāstīšot tikai par stilu un modi.

"Es nebiju nekur norādījusi, ka braucu pasniegt medijpratību. Par medijpratību mēs runājām lidmašīnā, lidostā, un man tā tēma likās ļoti interesanta. To vēl papētīju internetā, ieraudzīju daudz interesantu informāciju un nolēmu padalīties. Tas arī viss! Pieļauju domu, ja man tie "storiji" būtu nedaudz citādāk sakārtoti, varbūt tas ziņojums nolasītos daudz skaidrāk," skaidro blogere Maija Armaneva.

Ironiski – tā šo skaidrojumu vērtējis sabiedrisko attiecību speciālists Ševeļovs, jo tas esot pretrunā ar pašas Maijas izveidotās blogeru un influenceru asociācijas ētikas kodeksu, ka vēstījumiem sociālajos tīklos jābūt skaidri uztveramiem, bez maldinošām interpretācijām.

Kāpēc vispār par Latvijas valsts budžeta līdzekļiem ir jāalgo blogere, lai stāstītu Īrijā par stilu un modi?

Izglītības ministrija piešķīra Īrijas latviešu nacionālajai padomei 14 000 eiro, lai emigrantu bērniem vecumā no 13 līdz 17 gadiem rīkotu latviešu valodas apmācības nometni. Blogere Maija Armaneva aicināta stāstīt par stilu un modi, lai emigrācijas tautiešiem būtu atelpas brīdis no latviešu valodas gramatikas.

"Visās šādās nometnēs ir arī brīvais laiks, jo tad neviens uz to nometni nebrauktu, ja no rīta līdz vakaram ir jāsēž solā un jāmācās. Mums pa šiem gadiem ir ļoti daudz bijušas tēma, kas ir jauniešiem interesantas," raidījumam atklāj Īrijas latviešu nacionālā padomes valdes locekle Laima Ozola.

Par stila un modes nodarbību vadīšanu blogerei no valsts budžeta līdzekļiem piešķirs 750 eiro, kā arī apmaksātas aviobiļetes 300 eiro vērtībā.

Izglītības ministrija neuzskata, ka Īrijas latviešu nacionālā padome nevajadzīgi šķiestos ar naudu, jo, runājot par stilu un modi, emigrantu bērni varot papildināt jaunu vārdu krājumu.

"Nodarbības jāorganizē saskaņā ar izstrādāto mācību plānu, kas atbilst Valsts izglītības satura centra izstrādātājam diasporas izglītības vadlīnijām. 2. decembrī ministrija saņems atskaiti par valsts uzdotā uzdevuma izpildi un sasniegtajiem rezultātiem," raidījumam norāda Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve Inta Bērziņa.

Izglītības ministrija atteicās komentēt Īrijas latviešu nacionālās padomes izvēli par nodarbību vadītāju uzaicināt tieši Armaņevu. Uzticību esot raisījusi viņas dalība TV3 modes un stila raidījumā, un ministrija nesekojot līdzi, kādos reputāciju skandālos sociālo tīklu pasaulē viņa varētu būt ierauta, norāda LNT Ziņas.

Noskaties sižetu!

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu