Tiesās policistus, kuri provocēja šoferi vadīt auto dzērumā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policijas auto. Ilustratīvs attēls.
Valsts policijas auto. Ilustratīvs attēls. Foto: Lita Krone/LETA

Portāls "Apollo" jau ziņoja par incidentu starp policiju un kādu auto īpašnieku, kas notika 2018. gada oktobrī. Abi policisti par notikušo tiks tiesāti, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Divi pašvaldības likumsargi Strēlnieku laukumā konstatēja, ka kāds transportlīdzeklis ir nepareizi novietots. Auto tajā brīdī gulējis vīrietis, kurš esot bijis reibumā. Policisti nevēlējās izrakstīt sodu par neatļautu stāvēšanu, tāpēc izprovocēja aizmigušo šoferi uz daudz nopietnāku pārkāpumu.

Kad šoferis sācis pārvietot auto, policija sodīja vīrieti par braukšanu reibumā.

Toreiz jurists Edgars Džeriņš, kurš tiesā aizstāvēja cietušo šoferi un arī pierādīja viņa nevainīgumu, norādīja, ka lieta nebūt nav galā un policisti saucami pie atbildības.

Gadu pēc notikušā prokuratūra ir nodevusi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai krimināllietu pret divām Rīgas pašvaldības policijas amatpersonām par šofera provocēšanu vadīt automašīnu dzērumā. Viens no policistiem apsūdzēts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, savukārt otrs – par bezdarbību, jo viņš nereaģēja uz kolēģa prettiesisko rīcību un pieļāva, ka persona vada transportlīdzekli dzērumā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu