Cik daudz naudas Briedis varētu nopelnīt supersērijas finālā? (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Ieva Makare/LETA

Polijas bokseris Kšištofs Glovackis intervijā portālam "Przegląd Sportowy" atklājis, cik daudz naudas Pasaules boksa supersērijas finālā varētu nopelnīt Mairis Briedis.

Briedis šovasar "Arēnā Rīga" trešajā raundā nokautēja Glovacki un savā īpašumā ieguva WBO pasaules čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem).

Latvijas bokseris tādējādi sasniedza Pasaules boksa supersērijas finālu, kurā viņam pretī stāsies Juniers Dortikoss. Kubas boksera īpašumā ir pasaules čempiona josta IBF versijā.

Polijas žurnālists intervijā apgalvo, ka Briedis par uzvaru pret Glovacki nopelnījis 600 000 ASV dolāru, bet finālā naudas balva būšot vēl lielāka.

"Nu, es zinu to... Finālā cīņa būs jau par diviem miljoniem. Nav jēgas to pieminēt, jo tas neko nemainīs. Varbūt tam tā bija jānotiek? Nauda nenes laimi. Tomēr skaidrs, ka tā noder un ir vajadzīga," teica Glovackis.

Polijas bokseris tic, ka viņš piedzīvos revanša cīņu pret Briedi.

"Jā, es ticu tam. Es gribētu iegūt jostu, ļaut Briedim finālā uzvarēt Dortikosu, un tad varbūt arī būs iespējams šīs jostas apvienot. Es gribētu, lai tas notiktu, jo mūsu starpā ir jānokārto rēķini," norādīja Glovackis.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis karjeras laikā izcīnījis 26 uzvaras (19 ar nokautu) un cietis 1 zaudējumu, kas tika piedzīvots pērn janvārī supersērijas pirmās sezonas pusfinālā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Savukārt 33 gadus vecais Dortikoss guvis 24 uzvaras (22 ar nokautu) un piedzīvojis 1 zaudējumu - pērn vasarā supersērijas pirmās sezonas pusfinālā pret krievu Muratu Gasijevu.

Supersērijas fināls varētu notikt janvāra beigās vai februāra sākumā. Norises vietai patlaban ir trīs varianti - Krievija, Saūda Arābija vai Latvija.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu