Gudļevskis: Mana latiņa ir spēles uzvarēt kaut vai vienam pašam (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Kristers Gudļevskis šobrīd ir jaunas komandas meklējumos, jo darba attiecības ar Rīgas "Dinamo" tika uzteiktas jau pēc deviņām spēlēm. Sarunā ar raidījumu "Sporta Studija" Latvijas izlases vārtsargs stāstīja par laiku "Dinamo" un neizdevušos karjeru Ziemeļamerikā.

Kristers Gudļevskis Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) tika draftēts 2013. gadā, kad ar 124. numuru viņu izvēlējās Tampabejas "Lightning" klubs. Nākošos piecus gadus vārtsargs pavadīja Amerikas Hokeja līgā (AHL), cīnoties par izsaukumu uz lielo komandu. Šo gadu laikā kopumā izdevās piedalīties vien trīs NHL spēlēs un 2018./2019. gada sezonā Gudļevskis jau bija atgriezies mājās, lai stātos Rīgas "Dinamo" vārtos.

"Hokejā tā notiek. Pagājušajā sezonā tie zaudējumi nebija ar tik lieliem rezultātiem. Arī izbraukumos spēlējām labāk. Protams, sezonas sākums arī bija labāks, kas deva lielāku uzticību no treneru puses," šķiršanos no "Dinamo" skaidroja Gudļevskis.

Latviešu vārtsargs piekrita intervētāja apgalvojumam, ka smagajos zaudējumos ar rezultātiem 0:4 un 0:7 nevarēja vainot tikai vārtsargu. "Jā, visos posteņos kaut kas nebija labi. Uzbrucēji nemeta golus, aizsargi, iespējams, varēja nospēlēt labāk un es nenoķēru ripas, kuras vajadzēja noķert. Es ceru, ka viņi izkļūs no bedres. Tas noteikti padarīs viņus stiprākus."

Gudļevskis karjeru Eiropā atsāka ar 2018./2019. gadu, kad "Dinamo" rindās ar vidēji spēlē zaudētiem 2,37 vārtiem un atvairītu 91% no pretinieku metieniem, izdevās aizvadīt pietiekami veiksmīgu sezonu.

"Ļoti daudz mācības. Tā uz to es arī skatos. Jebkurā gadījumā bija patīkami pavadīt laiciņu mājas, Latvijā, pabūt ar draugiem un ģimeni. Tas mani mentāli tieši uzlādēja," uz  laiku Latvijā atskatījās Gudļevskis.

Lai gan latviešu vārtsargs vairākkārt tika izsaukts uz "Lightning" galveno komandu, nostiprināties NHL viņam tā arī neizdevās. Gudļevskis atzina, ka visvairāk no pavadītā laika ASV viņam pietrūkstot sajūta, ka jebkurā mirklī viņu var izsaukt uz NHL.

"Kad izgāju NHL laukumā, es biju pārsteigts, cik komfortabli es jutos. AHL hokejs vienmēr bija haotisks. Es domāju, ka iemesls, kāpēc es nenoturējos NHL bija tāds, ka nespēju parādīt stabilu sniegumu AHL. Strādēju pie roku un skatiena koordinācijas, bet kaut kaut kā es nespēju atlauzt to AHL," par neizmantoto iespēju tikt NHL stāstīja Gudļevskis.

Video: Gudļevska debija NHL

Gudļevskis uzskata, ka problēmas AHL vairāk sagādājis mentālais aspekts. "Tā bija psiholoģiska problēma. Es Amerikā nejutos kā mājās. Atceros, ka tiklīdz sezona bija beigusies, es jau visiem teicu, ka man vajag nākamajā diena biļeti uz Latviju."

Neapšaubāmi spilgtākā spēle vārtsarga karjerā bija 2014. gada Olimpisko spēļu duelis ar Kanādas izlasi. Tajā vakarā Gudļevskis atvairīja 55 no 57 pretinieku metieniem, bet Latvijas izlasei tomēr nācās piekāpties zvaigžņotajiem pretiniekiem.

Gudļevskis uzskata, ka ar šo spēli viņš pats uz saviem pleciem uzlika pārāk lielu atbildību. "Tajā laikā domāju: "Bāc, pret to komandu es varēju šādi nospēlēt". Šo spēli uzliku kā savu latiņu. Tā bija diezgan augsta latiņa. Pagaidām es viņu neesmu attaisnojis."

"Lai sasniegtu šo latiņu, man vajadzēja spert daudzus mazus pakāpienus, bet aizbraucu uz AHL un domāju, ka man tagad jāuzvar katru spēli, jo tās komandas ir sliktākas. Un, ja es zaudēju, tad es neesmu tik labs, cik es domāju," tupināja vārtsargs.

Nobeigumā Gudļevskis atzina, ka viņa pieeja spēlēm nav pati pareizākā: "Arī "Dinamo" man šķita, ka mana latiņa ir spēli vinnēt kaut vai vienam pašam."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu