Baltajā namā viesosies suns-varonis, kas palīdzējis notvert Islāma valsts līderi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Suns Konans.
Suns Konans. Foto: AFP / Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien, 31. oktobrī, atklājis ASV militārā suņa vārdu, kas ticis ievainots, cenšoties notvert Islāma valsts līderi Bagdadi. Tramps paziņojis, ka suns-varonis nākamnedēļ ieradīsies vizītē Baltajā Namā, vēsta medijs CNN. 

"Varonīgais suns, kas palīdzējis notvert Islāma valsts līderi Abu Bakru al Bagdadi, atpazīstams ar vārdu Konans un viņš drīz ieradīsies Baltajā namā," paziņojis ASV prezidents Dolands Tramps savā "Twitter" kontā. 

Pentagons pirms tam nav atklājis suņa vārdu, lai pasargātu tā identitati. Trešdien, 30. oktobrī, Tramps publicējis foto, kurā redzams, kā viņš Konanam pasniedz Goda medaļu. Attēlu gan izveidojis medijs "Daily Wire". 

"Paldies, "Daily Wire". Šis ir ļoti jauks atdarinājums, bet "īstā" Konana versija dosies prom no Sīrijas ziemeļiem, lai apciemotu Balto namu!" Tramps rakstījis mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Svētdien, 27. oktobrī, kad Tramps paziņoja, ka Bagdadi ticis nogalināts ASV operāciju laikā Sīrijā, viņš atklājis, ka notikumos bijis iesaistīts arī kāds četrkājainais. Tramps teicis, ka "talantīgais suns" ticis ievainots, mēģinot noķert Bagdadi. 

"Mēs šobrīd vēl nenosauksim suņa vārdu," pirmdien, 28. oktobrī, Pentagona preses konferencē teicis Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks Marks Millijs. "Suns ticis ievainots, taču pilnībā atveseļosies un drīz atgriezīsies ierindā."

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu