Saeimas deputātu vaino par dalību nekustamā īpašuma pārdales kautiņā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Deputāts Viktors Valainis.
Deputāts Viktors Valainis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeimas deputāta Viktora Valaiņa klātbūtne pievērsusi uzmanību kādam biznesa strīdam, kas risināts ar dūru palīdzību, vēsta raidījums "TV3 Ziņas". 

Konflikts par tiesībām izmantot zemes īpašumu Ķīpsalā starp uzņēmumu un burātāju organizāciju pāraudzis fiziskā vardarbībā un fiksēts videonovērošanas kameru ierakstos. Deputāts Valainis gan norada, ka viņš tur iekļuvis tikai garāmejot. 

SIA "Saimnieks serviss" uzsver, ka strīda iemeslu, hektāru lielu teritoriju pie Daugavas, viņi paši par saviem līdzekļiem noasfaltējuši un ievilkuši apgaismojumu. Taču, tā kā pastāvējusi neskaidrība par zemesgabala tiesisko statusu, Valsts nekustamie īpašumi to nodevuši lietošanā "Latvian Sailing Team".

"Mūsu skatījumā, mūs grib izspiest no šīs teritorijas. Atņemt īpašumu. Tas mums jāatbrīvo trīs mēnešu laikā, esam iesnieguši prasību tiesā," stāsta uzņēmuma pārstāvis Ingus Grīnfogels.

Tiesa lietu vēl nav izskatījusi, bet oponenti ķērušies pie spēka metodēm. "Saimnieks serviss" izplatījis video, kurā redzams, ka personu grupa ielenc uzņēmuma pārstāvi, pārstumj mašīnas un konteineri, un beigu beigās sāk kautiņu. Starp personām arī Saeimas deputāts Viktors Valainis.

Video pamanījuši arī Valaiņa kolēģi. Savā "Twitter" kontā video publicējis Artuss Kaimiņš un JKP deputāti to komentējuši. Valainis uzsver, ka konfliktā nav iesaistīts un nofilmēts netīšām, garāmejot. Valainis skaidro, ka bijis teritorijā, lai palīdzētu izcelt kādu laivu. 

"Es noliedzu ikkatru viņu vārdu. Es šajā teritorijā uzkavējos, maksimums, pusminūti. Redzot, kas notiek tālāk, nepiedalījos nekādos konfliktos. Pilnīgs absurds!"

"Latvian Sailing Team" pārstāvis Andrejs Buls ziņām atteicās sniegt komentārus. Viņš uzsvēra, ka viedoklis tiks rūpīgi saskaņots ar juristiem un pausts kādu citu reizi.

Pēc Bula teiktā, video esot safabricēts. Savukārt par uzņēmumu, ar kuru ir konflikts, burātāji policijā uzrakstījuši 16 iesniegumus. Viņi firmu "Saimnieks serviss" apsūdz 11 gadus ilgā nelikumīgā komercdarbībā.

Par pēdējo konfliktu, kurā piesaukts arī deputāta vārds, informēta policija, kura izmeklēšanā noskaidros, kurš šajā incidentā ir upuris un kurš cietējs. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu