Anglija kļūs par pirmo futbola izlasi pasaulē, kas aizvadījusi 1000 spēles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anglijas futbola izlases fani.
Anglijas futbola izlases fani. Foto: AFP / Scanpix

Uz 1966.gada Pasaules kausa ieguvējas futbolā Anglijas valstsvienības 1000.starptautisko spēli novembrī pret Melnkalni ielūgti gan Pasaules kausa ieguvēji, gan izlases bijušie kapteiņi un visvairāk spēles valstsvienības rindās aizvadījušie futbolisti.

Spēlē pret Melnkalni 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Anglija kļūs par pirmo valsti pasaulē, kuras pieaugušo vīriešu futbola valstsvienība sasniegs 1000 nospēlēto maču atzīmi.

Šo notikumu Anglijas Futbola asociācija grasās atzīmēt vairākos veidos, ieskaitot agrāko izlases spēlētāju ievērojamā devuma atzīšanu. Tikmēr pašreizējā izlase izies laukumā ar īpašiem "mantojuma numuriem" uz spēļu krekliem.

Anglijas valstsvienības galvenais treneris Garets Sautgeits, kurš valsts izlasi pārstāvējis 57 reizes un kuram ticis mantojuma numurs 1071, tic, ka 14.novembra kvalifikācijas spēle būs atcerēšanās vērta: "Tā iekapsulēs vēsturi un komandas nozīmīgumu, ejot cauri laikiem. Mēs vienmēr spēlētājiem stāstām par emblēmu spēļu krekla priekšpusē un to, ka esam maza vēstures daļa."

"Tas ir svarīgi, lai mēs cienītu kreklu un atstātu to labākā vietā, nekā atradām," Sautgeits paskaidroja. "Tāpēc tikt iesaistītam šajā spēlē ir īpašs brīdis, it īpaši, ņemot vērā, ka maču klātienē vēros arī daudzi lieliski bijušie izlases futbolisti."

Savu pirmo maču Anglija aizvadīja pirms 147 gadiem pret Skotiju. 999 spēlēs Anglija svinējusi 568 uzvaras, 240 reizes spēlējusi neizšķirti un 189 reizes bijusi spiesta atstāt laukumu ar nokārtām galvām pēc zaudējuma. Pretinieku vārtos bumba iesista 2188 reizes, bet savos ielaisti 984 "goli".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu