Daugaviņš iemet divus "bullīšus"; "Spartak" uzvar pēcspēles metienos

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: HC Spartak Moscow (Facebook)

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš ceturtdien divreiz guva vārtus pēcspēles metienos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē, kurā viņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak" svinēja uzvaru.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā komanda mājās ar 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pieveica Čerepovecas "Severstaļ".

34.minūtē 18 sekunžu laikā vispirms mājinieki izvirzījās vadībā ar precīzu Dmitrija Višņevska metienu, vienam no piespēlētājiem esot arī Mārtiņam Karsumam, bet "Severstaļ" izlīdzinājumu panāca ar Daņiila Vovčenko metienu - 1:1.

Minūte un 40 sekundes bija jāpaiet, lai trešā perioda nogalē abas komandas vēlreiz sarautu vārtu gūšanu. Pirmie golu iemeta Čerepovecas hokejisti, kuriem divas minūtes un 43 sekundes līdz mača beigām precīzs bija Vladislavs Provoļņevs, bet minūti un trīs sekundes pirms pamatlaika beigām pagarinājumu panāca Aleksandrs Hohlačovs, pirmo piespēli kombinācijā veicot Kasparam Daugaviņam, - 2:2.

Pagarinājumā vārti netika gūti, un spēles uzvarētāju izšķīra pēcspēles metieni. Pirmajā sērijā "Spartak" glāba vārtsargs, bet savu "bullīti" iemeta Daugaviņš - 1:0. Nākamajās divās sērijās precīzi bija viesi, tomēr pēc piektās sērijas rezultāts bija neizšķirts - 3:3. Nākamajā sērijā atkal pretinieku vārtsargu apspēlēja Daugaviņš, bet Jegora Morozova raidījumu atsita "Spartak" vārtsargs Ņikita Bespalovs, noformējot "Spartak"uzvaru.

Daugaviņš šajā mačā nospēlēja 19 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā bez abiem realizētajiem pēcspēles metieniem reizi meta pa vārtiem, uzvarēja vienā no trim iemetieniem un nopelnīja rezultatīvu piespēli, bet Karsums 16 minūšu un 32 sekunžu laikā bez rezultatīvas piespēles izpildīja divus metienus un pielietoja trīs spēka paņēmienus.

"Spartak" ar 30 punktiem 25 spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu konferencē.

Neveiksmi savā laukumā piedzīvoja Helsinku "Jokerit" komanda ar Jāni Kalniņu vārtos, kas ar 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv".

Uz Artjoma Iļjenko, Ņikitas Čerepanova un Pāvela Kudrjavceva vārtiem mājinieki spēja atbildēt vien ar Esses Joensū precīzu raidījumu mača izskaņā. Pusotru minūti pēc tam jau tukšos vārtos ripu raidīja Stefans Da Kosta, panākdams 4:1 viesu labā.

Kalniņš šajā duelī atvairīja 28 no 31 viesu mestajām ripām, bet "Jokerit" ar 25 punktiem 22 mačos Rietumos ieņem septīto vietu.

Citā mačā atkal ārpus pieteikuma palika uzbrucējs Miks Indrašis, kura pārstāvētā Maskavas "Dinamo" mājās ar 4:1 (1:0, 3:0, 0:1) pārspēja Ufas "Salavat Julajev". "Dinamo" ar 31 punktu 24 dueļos ir otrā Rietumu konferencē.

Vēl vienā spēlē Ņižņijnovgorodas "Torpedo" savā laukumā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Pekinas "Kuņluņ Red Star" bez latviešiem pieteikumā. "Torpedo" ar 27 punktiem 25 spēlēs ir sestā Rietumos, bet Pekinas klubs ar 26 punktiem 24 mačos pēc piektās pēc kārtas uzvaras, no kurām pēdējās četras svinētas izbraukumā, pakāpies uz septīto vietu 12 komandu konkurencē.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 24 komandas - pa 12 Rietumu un Austrumu zonā.   

Regulārajā čempionātā katra komanda tāpat kā iepriekšējā sezonā aizvadīs pa 62 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu