Cīņā par sesto vietu OHL pārāka "Dinaburga"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: facebook.com

Daugavpils "Dinaburga" ceturtdien Latvijas "Optibet" hokeja līgas (OHL) spēlē viesos apspēlēja tiešos konkurentus uz sesto vietu turnīra tabulā hokeja skolu "Rīga".

"Rīga" savā laukumā piekāpās "Dinaburgai" ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:0, 0:1), neizmantojot iespēju pietuvoties saviem šodienas pretiniekiem.

Uzvarētāju rindās pa vārtiem guva Māris Ļeščovs un Vladimirs Barkovskis, bet mājinieku rindās rezultātu izlīdzināja Berts Dāniels Rudzītis.

Uzvaras vārtus Barkovskis iemeta mača 49.minūtē.

Ar 24 punktiem 12 spēlēs pirmo vietu OHL čempionātā ieņem "Kurbads", par trim punktiem mazāk 14 dueļos ir "Liepājai", tālāk seko "Olimp" ar 18 punktiem 11 mačos, bet labāko četrinieku ar 15 punktiem 12 mačos noslēdz "Mogo" hokejisti. "Zemgale"/LLU ir 14 punkti 13 spēlēs, Daugavpils "Dinaburga" tikusi pie deviņiem punktiem, "Rīga" ar četriem punktiem ir septītā, bet vēl par diviem mazāk ir "Prizma"/IHS komandai, kas ieņem pēdējo, astoto pozīciju.

Šajā sezonā par OHL kausu spēkojas astoņas komandas. Debiju OHL turnīrā piedzīvo "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā.

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējā sezonā OHL čempionāta finālā "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica "Kurbads" vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu