Medijs: Sotnieks ir viens no kļūdām bagātākajiem aizsargiem visā KHL (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Sotnieks
Kristaps Sotnieks Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" joprojām ir pārliecinoši sliktā aizsardzība visā Kontinentālajā hokeha līgā (KHL). Portāls "Championat" sadarbībā ar statistikas kompāniju InStat ir apkopojuši sarakstu ar līgas aizsargiem, kuri pieļāvuši visvairāk kļūdu, kas novedušas pie vārtu zaudējumiem.

Hokeja komandā katram spēlētājam ir savs uzdevums, bet pašā elementārākajā līmenī uzbrucējiem ir jāgūst vārti, bet aizsargiem, ir jāpalīdz komandas vārtsargam noturēt savus vārtus neieņemtus.

"Championat" apkopotajā sarakstā ar spēlētājiem, kuri pieļāvuši visvairāk kļūdu, kas noveduši pie vārtu zaudējumiem ir atrodami arī trīs Rīgas "Dinamo" spēlētāji - Kristaps Sotnieks, Kristofers Berlunds un Kristaps Zīle.

Pirmajā vietā šajā topā ir "Kuņluņ" aizsargs Andrejs Šustrs, kas, pēc apkopotās statistikas, 14 reizes ir pieļāvis kļūdas, kas novedušas pie komandas vārtu zaudējuma. Pie tam, 24 spēlēs aizsargs, kurš savu NHL dienu laikā tika uzskatīts par vienu no stabilākajiem savas pozīcijas spēlētājiem, ir atdevis tikai piecas rezultatīvas piespēles un nav guvis vārtus.

Otrajā vietā ir latviešu aizsargs Kristaps Sotnieks, kurš 23 spēlēs ir pieļāvis 12 kļūdas, kas noveda pie vārtu zaudējuma. Rīdzinieku aizsargs arī ir iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -6, taču pieredzējušais spēlētājs ir komandas rezultatīvākais aizsargs ar pieciem punktiem (2+3)

Top 3 noslēdz vēl viens "Kuņluņ" aizsargs Trevors Merfijs, kuram ir tikpat daudz pieļauto kļūdu, cik Kristapam Sotniekam. Uzreiz aiz Top 3 ir atrodams nākošais Rīgas "Dinamo" aizsargs - Kristofers Berlunds. Rīdzinieku leģionārs 21 spēlē ir pieļāvis 11 kļūdas, kas novedušas pie vārtu zaudējuma, iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -5, kā arī nav pārspējis pretinieku vārtsargu un atzīmējies ar četrām rezultatīvām piespēlēm.

Trešais Rīdzinieks, kurš iekļuva kļūdām bagātāko hokejistu Top 20 ir Kristaps Zīle. Ranga veidotāji uzsvēra, ka jaunais latviešu aizsargs varēja atrasties pirmajā pozīcijā, ja nebūtu iedzīvojies traumā. Zīle pirms traumas aizvadīja vien 13 spēles, kuru laikā pieļāva deviņas kļūdas, kas noveda pie vārtu zaudējuma.

Rīgas "Dinamo" komanda ar visās spēlēs kopā zaudētiem 76 vārtiem ieņem pārliecinoši pēdējo vietu līgā. Nākamā sliktākā aizsardzības komanda (Minskas "Dinamo") kopumā ir zaudējusi 67 vārtus. Savukārt, līgas labākā aizsardzība pieder Maskavas "CSKA" hokejistiem, kas sezonas laikā ir zaudējuši vien 32 ripas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu