"VEF Rīga" vienojas ar saspēles vadītāju Temsu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Havjērs Temss
Havjērs Temss Foto: FIBA.com

Latvijas basketbola čempionvienība "VEF Rīga" piektdien panākusi vienošanos ar ASV dzimušo saspēles vadītāju Havjēru Temsu, vēsta portāls "Sportando".

"VEF Rīga", nesagaidot amerikāņu saspēles vadītāja Dešona Teilora brīvlaišanas vēstuli, neturpinās sadarbību ar basketbolistu, ziņoja portāls "Delfi.lv".

Teilors Rīgā ieradās kā aizvietotājs Ronam Karijam, kurš gaidāmā ģimenes pieauguma dēļ atgriezies Ungārijā. Trešdien notikušajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā Teilors nespēlēja.

Aizvadītajā sezonā Temss spēlēja Ungārijas komandā Kermendas "Egis", kuras rindās vidēji mačā izcēlās ar 12,9 punktiem, 3,2 atlēkušajām bumbām un 4,2 rezultatīvām piespēlēm. Tāpat viņš ar 36,6% precizitāti realizēja tālmetienus.

Tāpat spēlētājs karjeras laikā spēkus izmēģinājis Spānijas, Grieķijas, Izraēlas, Maķedonijas un Jaunzēlandes čempionātos, 2017.gadā izcīnot Maķedonijas Superkausu un vietējās līgas titulu.

ASV dzimušais spēlētājs 2014.gadā otrajā kārtā tika izvēlēts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā. Viņu izvēlējās Toronto "Raptors", tomēr gadu vēlāk Temss jau bija Bruklinas "Nets" rindās, kas drīz vien atteicās no tiesībām uz basketbolistu.

"VEF Rīga" ar sešām uzvarām sešās spēlēs Latvijas-Igaunijas līgā ieņem pirmo vietu, bet FIBA Čempionu līgā rīdzinieki ar vienu panākumu trīs mačos ir piektie savā apakšgrupā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu