Naktī Brīvības ielā degušās ēkas iedzīvotāji var atgriezties mājās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsējs; ilustratīvs foto.
Ugunsdzēsējs; ilustratīvs foto. Foto: Ieva Lūka/LETA

No Rīgas centrā naktī degošās mājas evakuētie cilvēki var atgriezties ēkā, aģentūrai LETA sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Politiķis stāstīja, ka šodien kopā ar Rīgas izpilddirektoru Juri Radzeviču devies ēku apsekot. Pēc Burova lūguma, ēkas apsekošanā piedalījies arī Rīgas domes Īpašuma departamenta galvenais būvinženieris Leonards Dubkevičs, lai iespējami operatīvi, negaidot nākamo darba dienu, tiktu skaidrībā, vai un kad iedzīvotāji var atgriezties mājokļos.

"Būvinženiera kopējais atzinums ir, ka ēka ir droša un to var ekspluatēt," sacīja Burovs, norādot, ka par to ir informēts ēkas apsaimniekotājs, kurš tālāk var koordinēt mājas iedzīvotāju atgriešanos savās dzīvojamās platībās.

Viņš pastāstīja, ka attiecīgā ēka pieder "Valsts nekustamajiem īpašumiem", bet māju apsaimnieko SIA "Anno".

Burovs pastāstīja, ka apsekošanā konstatēts, ka ugunsgrēks izcēlies vienā no kāpņu telpām, kas netiek ikdienā lietota. Jautāts, vai pastāv aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu, Burovs norādīja, ka to vērtēt ir Valsts policijas un  Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) kompetencē.

LETA jau ziņoja, ka aizvadītajā naktī Rīgā, Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks dzīvojamā mājā, no kuras tika evakuēti 34 cilvēki.

Kā aģentūra LETA uzzināja VUGD, izsaukums tika saņemts īsi pēc pusnakts. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ugunsgrēks bija izcēlies daudzstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā, kas jau dega ar atklātu liesmu un pastāvēja uguns izplatīšanās draudi. Dzēšanas darbu laikā notika ēkas kāpņu telpas nogruvums.

Ugunsgrēka kopējā degšanas platība bija 210 kvadrātmetri, tostarp 150 kvadrātmetru platībā dega ēkas kāpņu telpa pa visiem stāviem, 10 kvadrātmetru platībā - telpas otrajā stāvā, bet 50 kvadrātmetru platībā - jumts un bēniņi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu