Merzļikins: Labi, ka dabūjām vismaz punktu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pērnā gada čempioni Sentluisas "Blues" piektdien demonstrēja augstvērtīgu sniegumu, kas sagādājis problēmas Latvijas izlases vārtsargam Elvim Merzļikinam, pēc zaudējuma sarunā ar vietējiem medijiem teica sportists.

Merzļikins piektdien nespēja glābt savu komandu Kolumbusas "Blue Jackets" no zaudējuma papildlaikā. "Blue Jackets" viesos ar rezultātu 3:4 (1:1, 2:2, 0:0, 0:1) piekāpās pērnās sezonas čempioniem Sentluisas "Blues". 

Merzļikins vārtos pavadīja visu spēli un tika galā ar 23 no 27 pretinieku metieniem (85,2%). Vārtsargs otrajā periodā 26 sekunžu laikā ielaida divus vārtus, tādējādi spēlei nonākot līdz papildlaikam, kurā viņš tika pārspēts jau astotajā sekundē.

Latvijas izlases vārtsargs aizvien nav izcīnījis savu pirmo uzvaru NHL, lai arī vārtos stājies jau četrās spēlēs.

"Nav viegli, jo, manuprāt, mēs spēlējām labi. Iemetām vārtus vairākumā, kas ir pozitīvi, tomēr atkal piedzīvojām zaudējumu papildlaikā. Labi, ka dabūjām vismaz vienu punktu," teica Merzļikins.

"Sentluisa ir laba komanda ar spēcīgiem metieniem, tāpat viņi demonstrēja man sarežģītu hokeju. Viņi lieliski saspēlējās un regulāri centās atrast brīvo spēlētāju. Piemēram, pirmajos vārtos es neredzēju, no kurienes nāca ripa," atklāja Latvijas izlases vārtsargs.

"Esmu gandarīts, ka spējām demonstrēt labu sniegumu."

Latvietis aptuveni trešajā periodā, kad līdz spēles beigām bija atlikušas aptuveni septiņas minūtes, ar atsitējcimdu veica lielisku atvairījumu, tomēr šādas epizodes Merzļikinam atmiņā ilgi nepaliek, jo nav izdevies sasniegt galveno mērķi - uzvaru.

"Tas atvairījums mani neiespaido, jo zaudējām maču. Protams, priecājos, ka izdevās atvairīt to ripu, tomēr domāju, ka šādas darbības vairāk palīdz komandai - dod tai enerģiju. Šī enerģija, iespējams, kādreiz palīdz komandai gūt vārtus. Mums bija vairākas vārtu gūšanas iespējas, taču neizdevās tās realizēt," manāmi vīlies spēles rezultātā bija vārtsargs.

Sestdien laukumā dosies Pitsburgas "Penguins" un Teodors Bļugers, tiekoties ar Edmontonas "Oilers". Savukārt Bufalo "Sabres" un "Blue Jackets" attiecīgi spēkosies ar Ņujorkas "Islanders" un Kalgarī "Flames".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu