Netālu no Maskavas taps unikāla ēka ar zaļo jumtu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Instagram/j.mayer.h

Kāda Maskavas ģimene vērsušies pie vācu arhitektiem ar lūgumu radīt pēc iespējas izteiksmīgāku mājokli. Projekts kopumā aizņems 5300 kvadrātmetru lielu platību un ēkas jumts saplūdīs ar pašu ainavu. 

Kāda Krievijas ģimene ir pacēlusi terminu "nestandarts projekts" jaunā līmenī - viņi ir lūguši vācu arhitektu birojam j.mayer.h radīt līdz šim nebijušu privātmāju ar zaļo jumtu.  Dizainā pagalma ainava teju vai saplūdīs ar pašu ēku, tādējādi veidojot amizantu arhitektonisko "valodu", vēsta portāls "Designboom".

Pati ēka būs veidota neordināras jūraszvaigznes formā, bet jumts būs noaudzēts ar zālienu. Līdz ar neparasto ēkas formu arhitekti ir piestrādājuši pie pagalma dizaina - tas imitēs ēkas formu un vīsies ap to.  

Māja būšot veidota pēc atvērtā tipa principa - pirmais stāvs būs viena vesela telpa, kurā būs satilpinātas dažādas funkcijas - virtuves, darba, ēdamā un atpūtas. Savukārt otrajā stāvā atradīsies guļamistabas, no kurām mājinieki varēs nokļūt dārzā, izejot uz rampām līdzīgiem jumta tiltiem. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ilya Ivanov (@photoivanov) on

Savdabīgie jumti gan pildīs ne tikai estētisku funkciju, bet arī nodrošinās labāku klimata kontroli telpās. Vasarās jumts atvēsinās telpas un neļaus tām sakarst, bet ziemā sasildīs. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu