Sezonas pirmais PK posms bobslejā un skeletonā tomēr notiks Leikplesidā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) 2019./20.gada Pasaules kausa (PK) pirmo posmu pārcēlusi uz Leikplesidu, vēsta IBSF mājaslapā pieejamā informācija.

Sākotnēji pirmais posms bija paredzēts Pārksitijā, tam norisinoties no 25.novembra līdz 1.decembrim, tomēr IBSF lēma, ka tas jāpārceļ uz Leikplesidu. Tā rezultātā ir mainījies arī norises laiks, kas pārcelts nedēļu uz priekšu - no 7. līdz 8.decembrim.

Sacensības Pārksitijā nolemts atcelt, jo trases personāls nevarēja garantēt, ka līdz sezonas sākumam izdosies salabot saldēšanas sistēmu. Tāpēc, lai izvairītos no lieka riska, lemts sacensības pārcelt uz Leikplesidu.

Leikplesidā norisināsies arī otrais Pasaules kausa posms bobslejā un skeletonā, kas paredzēts no 13. līdz 15.decembrim. Pilns sezonas kalendārs būs zināms drīzumā.

Ņemot vērā īso sagatavošanās laiku, sacensību organizatoriem bija jāveic izmaiņas kalendārā, lai nodrošinātu sportistiem nevainojamu ledus kvalitāti Leikplesidas trasē. Izmaiņas notikušas arī sacensību norisē - pirmajā nedēļā tiks aizvadīti divi bobsleja divnieku PK posmi, bet otrajā nedēļā divi bobsleja četrinieku PK posmi.

IBSF vēsta, ka pārējo Ziemeļamerikā gaidāmo posmu kalendārs tiks publicēts nākamajā nedēļā.

Aizvadītajā sezonā Oskara Ķibermaņa divnieka ekipāža IBSF rangā ieguva otro pozīciju, tādu pašu pozīciju arī izcīnot četriniekos. 

Tikmēr astoņkārtējais Pasaules kausa ieguvējs un seškārtējais pasaules čempions Martins Dukurs skeletona 2018./19.gada sezonu noslēdza trešajā vietā. Viņa brālis Tomass kopvērtējumā ieņēma septīto pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu