"Ventspils" basketbolisti salauž "Jūrmala"/"Betsafe" pretestību un izcīna uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Ventspils" basketbolisti
"Ventspils" basketbolisti Foto: http://www.bkventspils.lv

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) čempione "Ventspils" sestdien regulārā čempionāta mačā savā laukumā izcīnīja sesto uzvaru šosezon, pieveicot "Jūrmala"/"Betsafe" vienību.

Ventspils Olimpiskajā centrā "Ventspils" pārspēja "Jūrmala"/"Betsafe" vienību ar 79:55 (18:15, 15:18, 25:16, 21:6).

Mājiniekiem Jānis Bērziņš sakrāja "double-double", gūstot 18 punktus un izcīnot 11 atlēkušās bumbas. Viņam arī lielākais +/- rādītājs spēlē 30 un labākais efektivitātes koeficients 23. Jānis Kaufmanis pievienoja 16 punktus, bet viesu rindās 12 punktus un sešas bumbas zem groziem sakrāja Pjērs Hemptons.

Kaut arī kopš pirmās ceturtdaļas beigām jūrmalnieki vairs ne reizi nebija vadībā, tomēr līdz pat otrā puslaika sākumam viņi cīnījās ar mājiniekiem kā līdzīgs ar līdzīgu, vairākkārt izlīdzinot rezultātu. Jūrmalnieki biežāk pārķēra bumbas (piecreiz pret ventspilnieku četrām), mazāk kļūdījās (9:13) un vairāk punktus guva ātrajos uzbrukumos (7:5). Soda metienu izpildē abas komandas bija vienādas, realizējot pa 64 procentiem metienu, taču citos statistikas rādītājos pārāki bija mājinieki.

Ar bilanci 6-1 ventspilnieki saglabāja trešo vietu līgā, bet jūrmalniekiem trīs uzvaras un trīs zaudējumi dod septīto vietu.

Otrā cīņā Roberta Štelmahera vadītā un Aigara Šķēles pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo" Raplā ar 92:60 (13:15, 23:15, 28:16, 28:14) pieveica turienes "Avis Utilitas".

Līdz pat otrās ceturtdaļas beigām pārsvarā vadībā bija mājinieki, taču pēc tam Tallinas komanda strauji palielināja pārsvaru, svinot pārliecinošu uzvaru.

Šķēle uzvarētāju labā laukumā pavadītajās 24 minūtēs un 39 sekundēs guva deviņus punktus, realizēdams četrus no septiņiem divpunktu metieniem un vienīgo soda metienu, kā arī garām grozam mezdams divus trīspunktu metienus. Vēl viņa kontā piecas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles, trīs kļūdas, viena personiskā piezīme un trīs izprovocēti pārkāpumi, kā arī efektivitātes koeficients 12.

Pieci no deviņiem pieteiktajiem spēlētājiem guva vairāk par desmit punktiem, Štelmaheram daudz variējot sastāvu. Mājiniekiem 20 punkti Devontas Viljamsa kontā.

Tallinieši ar četrām uzvarām piecās spēlēs pakāpušies uz ceturto vietu turnīra tabulā, apsteidzot savus šodienas pretiniekus, kuriem ir pieci panākumi septiņos mačos.

"Ventspils" basketbolisti apvienotajā čempionātā sešās spēlēs bija svinējuši piecas uzvaras, vienīgo neveiksmi piedzīvojot pret "Ogri". Ar bilanci 5-1 ventspilnieki turnīra tabulā pirms mača ieņēma trešo vietu. Ņemot vērā mačus arī FIBA Eiropas kausā, kurzemnieki laukumā devās ar sešu uzvaru sēriju.

Tikmēr Jūrmalas komandai bija trīs uzvaras piecos dueļos, kas turnīra tabulā deva sesto vietu. Latvijas kūrortpilsētas komanda šosezon zaudējumus cietusi tikai pret iepriekšējās sezonas LBL medaļniecēm "VEF Rīga" vienību un "Ogri", taču joprojām ir vienīgā, kas šosezon spējusi uzvarēt sekmīgi Krievijas čempionātā spēlējošo Roberta Štelmahera vadīto un Aigara Šķēles pārstāvēto Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas TLU/"Kalev" un Rakveres "Tarvas".

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu