Džordžs Masvidāls dominē un izcīna UFC "Sliktā puiša" jostu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džordžs Masvidāls.
Džordžs Masvidāls. Foto: USA Today Sports/Scanpix

3. novembra rītā Ņujorkā norisinājās jaukto cīņu mākslas (MMA) cīņu vakars "UFC 244", kura ietvaros par organizācijas "Sliktā puiša" jostu cīnījās ASV cīkstoņi Neits Diazs un Džordžs Masvidāls. Pēc trešā raunda ārsts nolēma cīņu apturēt un uzvara tika piešķirta Masvidālam.

Vakara galvenajā cīņā Diazs un Masvidāls cīnījās par "Sliktā puiša" jostu, kur pirms cīņas prezentēja aktieris un restlinga superzvaigzne Dveins Džonsons. UFC prezidents Deina Vaits apgalvoja, ka šī josta ir dārgākā, kāda jebkad izgatavota.

Jau ciņas pirmā raunda pašā sākumā Masvidalam izdevās trāpīt lielisku sitienu un nosūtīt Diazu nokdauna, teju uzvarot cīņu, bet pretiniekam izdevās atgūties. Diaza labā acs bija pārsista jau pēc pirmā sitiena un ievadošais raunds, kopumā, pagāja Masvidāla zīmē.

Arī nākošajā raundā Masvidals pretinieku nogāza ar spērienu un trāpīja vēl vairākus spēcīgus sitienus, bet Diazs turpināja demonstrēt savu izslavēto žokļa izturību. Raunda beigās Diaza seja jau bija klāta asinīs.

Trešajā raundā cīkstoņi, šķietami, aizmirsa par aizsardzību un turpināja apmainīties ar trāpītiem sitieniem. Dueļa trešo piecminūti cīkstoņi noslēdza, cīnoties uz zemes, kur arī Masvidālam izdevās trāpīt vairākus spēcīgus sitienus. Diaza seja vairākās vietās bija nopietni pārsista un ārsts neatļāva Diazam uzsākt ceturto raundu...

Par UFC visu laiku dārgākās jostas īpašnieku kļuva Džordžs Masvidāls.

Vakara galvenās cīņas jeb main card ievadīja vieglā svara cīkstoņu Kevina Lī un Gregora Džilespī duēlis, kurā uzvaru ar nokautu izcīnīja Lī, kuram šī bija pirmā uzvara pēc divu zaudējumu sērijas. Tālāk Oktagonā devās smagsvari bulgārs Blagovs Ivanovs un amerikānis Deriks Luiss. Pēc smagas trīs raundu cīņas tiesneši uzvaru atdeva amerikānim.

Citā cīņa veterānam Stīvnam Tompsonam pretim stājās 28 gadus vecais Vincents Luks. Arī šī cīņa ilga trīs raundus. Pēc tiesnešu domām visus trīs raundus pārliecinoši uzvarēja Stīvenss, kuram arī šī bija pirmā uzvara pēc diviem piedzīvotiem zaudējumiem.

Vakara pirmspēdējā duelī tikās brits Derens Tils un amerikāņu cīkstonis Kelvins Gastelums. Arī šajā cīņa tika aizvadīti trīs raundi un tiesneši uzvaru atdeva Tilam, kuram šī bija debija UFC vidējā svara kategorijā.

Neits Diazs savas karjeras laikā ir izcīnījis 20 uzvaras un 12 zaudējumus. Tikmēr Masvidalam 48 profesionālajās cīņās ir izdevies izcīnīt 35 uzvaras, piedzīvojot 13 zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu