''Valmiera Glass''/ViA virslīgas mačā centīsies pakāpties uz trešo vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Valmiera Glass"/ViA futbolisti
"Valmiera Glass"/ViA futbolisti Foto: Jānis Līgats

"Optibet" Latvijas futbola virslīgā svētdien uzvaru centīsies gūt "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", kā rezultātā tā palielinātu savas izredzes izcīnīt bronzas godalgas.

Spēles starp "Jelgavu" un "Valmiera Glass"/ViA notiks Zemgales Olimpiskā sporta centra stadionā, un tās sākums paredzēts plkst.14, to tiešraidē translējot Latvijas televīzijas 7.kanālam (LTV 7).

Valmieras vienībai šajā mačā jāgūst uzvara, bet tajā pat laikā jācer, ka trešajā vietā esošā "Ventspils" paklups pret RFS, kas jau nodrošinājusi sev sudraba godalgas.

Valmierieši pēdējās piecās spēlēs izcīnījuši trīs panākumus, pēdējos divus gūstot pret Jūrmalas "Spartaku" (3:0) un "Liepāju" (3:2).

Tikmēr "Jelgavai" pēdējos piecos dueļos divreiz izdevies izcīnīt uzvaru, tikpat reizes spēlēts neizšķirti, bet vēl reizi piedzīvots zaudējums. Pagājušajā nedēļā "Jelgava" nespēja izcīnīt Latvijas kausu futbolā, taču virslīgas čempionātā pēdējā spēlē ar 3:0 uzvarēta "Metta".

Abas komandas šosezon savā starpā tikušās jau trīs reizes, divās no tām panākumu svinot Valmieras klubam, bet vēl reizi spēlēts neizšķirti. Pēdējā tikšanās reizē, kas bija augustā, "valmierieši" mājās izcīnīja panākumu ar 3:1.

"Valmiera Glass"/ViA šonedēļ panāca vienošanos ar līdzšinējo treneri Tamazu Pertiju, kurš arī nākamsezon vadīs Valmieras komandu. Viņa vadībā vienībai šosezon padevies negaidīti labs starts, jo šobrīd ieņemtā ceturtā vieta nākamgad ļautu piedalīties UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

Savukārt Liepājā stadionā "Daugava" plkst.14 vietējais klubs uzņems nu jau par čempioniem kronēto "Riga". Spēli tiešraidē translēs "Best4Sport TV" kanāls.

Liepājnieki pēdējo uzvaru turnīrā izcīnīja oktobra sākumā, kad mājās ar 2:1 uzvarēja pastarīti "Metta", bet nākamajās divās cīņās piedzīvoti minimāli zaudējumi pret Jelgavas un Daugavpils komandām. "Liepājai" šosezon atlikušas vairs tikai divas spēles, bet no pārspēļu zonas klubu šķir tikai pieci punkti, tāpēc "Daugavpilij" vēl ir reālas iespējas nostumt kurzemniekus uz septīto pozīciju.

Savukārt "Riga" šajā trešdienā jau tika kronēta par Latvijas čempioni, jo neizšķirts pret otrajā vietā esošo RFS bija pietiekami, lai otro gadu pēc kārtas virs galvas celtu trofeju. "Riga" sezonas beigas aizvadījusi sliktāk nekā sākumu, jo uzvaru čempionātā bija iespējams nodrošināt jau krietni agrāk. Pēdējās piecās spēlēs čempioni guvuši tikai divas uzvaras.

Abas vienības šosezon tikušās jau trīs reizes, visās uzvaru svinot rīdziniekiem. Pēdējā "Riga" mājās uzvarēja ar 1:0. 

Šajā mačā čempioniem nevarēs palīdzēt Herdi Prenga un Elvis Stuglis, kurš spēlē pret RFS iesita čempionu titulu nesošos vārtus. Abi spēlētāji šo spēli izlaidīs sakrāto brīdinājumu dēļ.

Vēl RFS stadionā "Arkādija" plkst.14 uzņems "Ventspili", maču tiešraidē translējot "Sportacentrs.com TV" kanālam.

RFS šī ir pēdējā sezonas spēle un tās gala rezultātam nav nozīmes, jo galvaspilsētas komanda sev jau ir garantējusi sudraba godalgas. Rīdzinieki sezonas beigās uzlaboja sniegumu, cenšoties no troņa gāzt "Riga", tomēr ar trim panākumiem un diviem neizšķirtiem pēdējās piecās spēlēs nebija gana. Trešdien RFS bija iespēja paildzināt intrigu čempionātā, tomēr mača 60.minūtē tika zaudēti vārti, kas nozīmēja sudrabu šajā sezonā.

Tikmēr "Ventspilij" šajā spēlē ir nepieciešama uzvara vai vismaz neizšķirts, lai neatdotu trešo vietu sīvākajiem konkurentiem Valmieras klubam. Ventspilnieki pēdējās piecās virslīgas spēlēs trīs reizes spēlējuši neizšķirti, bet pa reizei gūta uzvara un piedzīvots zaudējums. Pēdējā spēlē ar 2:1 izdevās uzvarēt "Riga".

Abas komandas iepriekšējās trijās tikšanās reizēs apmainījušās ar uzvarām, tomēr veiksmīgāk klājies kurzemniekiem, kuru rēķinā divi panākumi.

Otrās vietas ieguvējiem šajā spēlē nevarēs palīdzēt Andrejs Cigaņiks, Takajuki Seto, Vitālijs Jagodinskis un čempionāta labākais vārtu guvējs Darko Lemajičs. Spēlētāji nevarēs piedalīties mačā saņemto brīdinājumu dēļ.

Visbeidzot "Spartaks" Jūrmalas pilsētas stadionā "Sloka" plkst.14 tiksies ar "Daugavpili", spēli tiešraidē translējot kanālam "Best4Sport TV Extra".

"Spartaks" uzvaras gadījumā vēl var pacīnīties par ceturto vietu turnīra tabulā, bet sestajā vietā esošā Jelgavas komanda iepaliek par pieciem punktiem. Jūrmalas klubam sezonas izskaņa nav bijusi sekmīga, jo pēdējās piecās spēlēs piedzīvoti trīs zaudējumi, tostarp arī pēdējā mačā pret Valmieras vienību (0:3).

Tikmēr daugavpilieši pēdējos piecos dueļos tikuši pie viena panākuma, kas izcīnīts pēdējā spēlē pret "Liepāju" (1:0). Lai arī Latgales komanda vēl saglabā teorētiskas iespējas izvairīties no pārspēlēm, šāds scenārijs ir maz ticams.

Abu komandu iepriekšējās tikšanās reizēs divas uzvaras izcīnīja "Spartaks", bet reizi pie panākuma tika arī daugavpilieši. Tāpat abi klubi tikās Latvijas kausa astotdaļfinālā, kurā ar rezultātu 1:0 uzvarēja "Daugavpils".

Šo kārtu izlaiž "Metta" komanda, kas jau septīto gadu pēc kārtas spēlēs par vietas saglabāšanu spēcīgākajā čempionātā.

Ar 62 punktiem 30 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par sešiem punktiem mazāk ir 31 cīņu aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 47 punktiem 30 spēlēs seko "Ventspils", bet 44 punkti ir "Valmiera Glass"/ViA vienībai, kamēr piektais ar 41 punktu ir "Spartaks". Tikmēr 36 punktus iekrājusi "Jelgava", par punktu mazāk ir "Liepājai", bet 30 punktus ieguvusi "Daugavpilis". Pēdējā ar 25 punktiem 30 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības. 

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu