Gulbis pirms sezonas beigām rangā pakāpjas par divām pozīcijām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis pirmdien atjaunotajā ATP rangā ieguvis divas pozīcijas un ieņem 226.vietu, kamēr Mārtiņš Rocēns bija vienīgais pašmāju sportists, kurš zaudējis vietu rangā.

Gulbis pēdējo turnīru aizvadīja oktobra vidū Stokholmā, kur "ATP World Tour 250" raudzes sacensībās viņš nepārvarēja pirmo kvalifikācijas kārtu. Iepriekš tenisists piedzīvoja zaudējumu Francijā notikušajā Muijeronlekaptifas "Challenger" turnīra pirmajā mačā un ranga punktus nenopelnīja. Pagājušajā nedēļā Gulbis zaudēja 32 vietas, bet divu pozīciju kāpums šajā nedēļā viņam dod 226.vietu rangā.

Tikmēr par piecām pozīcijām pacēlies Mārtiņš Podžus (422.), bet viņa brālis Jānis aizvien ir dalītā 1397.vietā. Par divām pozīcijām pakāpies arī Artūrs Lazdiņš (dalīta 1523.), bet vienīgais Latvijas sportists, kurš zaudējis vietu rangā ir Rocēns (dalīta 1549.), noslīdot par vietu zemāk.

Pēc gada pārtraukuma pirmo vietu rangā pārņēmis Rafaels Nadals no Spānijas, kurš uz otro pozīciju atbīdījis serbu Novaku Džokoviču. Trešais aizvien ir leģendārais šveicietis Rodžers Federers, tālāk seko Daniils Medvedevs no Krievijas un austrietis Dominiks Tīms. Ar vietām apmainījušies grieķis Stefans Cicips un Aleksandrs Zverevs no Vācijas, kurš ieņem septīto pozīciju, bet par vienu vietu pakāpušies itālis Mateo Beretīni un Roverto Bautista-Aguts no Spānijas. Pirmo desmitnieku noslēdz francūzis Gaēls Monfiss, kurš ieguvis trīs pozīcijas.

Deviņu pozīciju zaudējuma dēļ pirmo desmitnieku pameta Karens Hačanovs no Krievijas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Džokovičs svētdien piekto reizi karjerā triumfēja Parīzes "Masters" turnīrā. Serbu tenisists finālā ar 6-3, 6-4 pārspēja kanādieti Denisu Šapovalovu no Kanādas.

Dubultspēļu rangā pozīcijas nezaudēja vien divi no sešiem Latvijas sportistiem. Pa sešām vietām zaudējuši M.Podžus (426.), Gulbis (438.) un J.Podžus (598.), bet Lazdiņš pakāpies par piecām (1020.). Divas pozīcijas zaudējis Rocēns (dalīta 1652.), bet Artūrs Kuļibaba ieguvis piecas vietas (dalīta 2170.).

Svētdien Londonā sāksies sezonas noslēguma turnīrs jeb "ATP Finals".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu