Smiltenē kāda brigāde, tīrot mežu, nozāģējusi arī kaimiņos esošos kokus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mežs. Ilustratīvs foto.
Mežs. Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Kādā mežā Smiltenes pusē notikusi meža tīrīšanas darbi. Taču kaimiņu meža īpašnieks atklājis, ka darbus veikusī brigāde iztīrījusi arī viņa mežu. Meža dienests sola materiālus nodot policijai, vēstīja LTV raidījums "4. studija".

Smiltenes pusē esošajos "Zeltiņos" pirms vairākām nedēļām notika meža kopsanas darbi, atbrīvojot jaunaudzi no liekiem kokiem.

Kaimiņu meža īpašnieks Guntis bija nejauši pamanījis brigādi, kas zāģējusi mežu. Vietā, kur brigāde darbojusies, redzami gar zemi nogāzti sīkie koki un krūmi, starp kuriem ir arī aptuveni 30 eglītes, kuras nav bijis paredzēts nozāģēt.

Pastāv iespēja, ka brigāde ir sajaukusi īpašumus. Lai gan vietā, kur darbi notikusi ļoti labi ir redzamas robežstigas. Ja iet no kupicas uz kupicu, redzams, ka koki zāģēti tikai vienā pusē. Meža īpašnieks, izstaigājot savu īpašumu, aplēsis, ka darbi te veikti aptuveni 50 metru garā joslā.

"Es domāju, ka "zāģermaņi" kaut ko ir sajaukuši. Šāds gadījums nav bijis, ka ielien kaut kur kaimiņos un zāģē. Visas kupicas ir redzamas, stigas nav aizaugušas, jo es tās esmu kopis," uzsvēris meža īpasnieks Guntis.

Valsts meža dienesta vecākais mežzinis Kaspars Lārmanis pastāstīja, ka dienests dabā ir apsekojis notikuma vietu un plāno apsekot vēlreiz.

"Sastādīsim pārkāpuma protokolu, kurš kopā ar lietas materiāliem tiks nodots Valsts policijai jau tālākai virzībai," informēja Lārmanis.

Mežzinis paskaidroja, ka gadījumos, ja izzāģējamie koki ir vecāki par 20 gadiem, šādai zāģēšanai vienmēr ir nepieciešama atļauja. Taču sajā gadījumā tādas nav.

"Koku ciršana svešā mežā bez ciršanas apliecinājuma ir pārkāpums. Protokols tiks sastādīts. Celmus samērīsim, jo tas noteikti nav atļauts," sacīja mežzinis 

Mežzinis arī iesaka cilvēkiem iet pārbaudīt, ja sava meža tuvumā tiek manīti zāģēsanas darbi. Ja pamanāt kaut kādas iespējamas nelikumības, jāzvana vai nu tuvākajai mežniecībai vai arī Valsts policijai.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu