"McDonald's" vadītāju atlaiž "dienesta romāna" dēļ (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"McDonalds" nu jau bijušais vadītājs Stīvs Īstbruks
"McDonalds" nu jau bijušais vadītājs Stīvs Īstbruks Foto: AFP/SCANPIX

Globālās ātro ēstuvju ķēdes "McDonald's" vadītājs, prezidents un valdes loceklis Stīvs Īsterbruks atlaists, jo bija izveidojis romantiskas attiecības ar kādu padoto, kas ir pretrunā ar kompānijas politiku, ziņo raidorganizācija BBC.

» Islandē izstādīts 10 gadus vecs "McDonald's" burgers. Sadalīšanās procesu iespējams vērot arī tiešraidē

"McDonald's" norāda, ka attiecības nebija uzspiestas, taču Īsterbruks esot "pārkāpis uzņēmuma politiku" un "izrādījis sliktu spriestspēju".

Britu uzņēmējs izsūtīja vēstuli "McDonald's" darbiniekiem, kurā atzina attiecības un norādīja, ka kļūdījies.

"Ņemot vērā uzņēmuma vērtības, es piekrītu valdei, ka man pienācis laiks doties tālāk," viņš rakstīja.

52 gadus vecais šķirtenis Īsterbruks "McDonald's" ķēdē sāka strādāt 1993.gadā kā restorāna vadītājs Londonā un pakāpeniski kāpa pa karjeras kāpnēm.

2011.gadā Īsterbruks pameta kompāniju un vadīja uzņēmumus "Pizza Express" un "Wagamama". 2013.gadā Īsterbruks atgriezās "McDonald's", vēlāk kļūstot par Lielbritānijas un Ziemeļeiropas reģionālo vadītāju.

2015. gadā viņu iecēla par "McDonald's" vadītāju.

Esot amatā, Īsterbruks atjaunoja ātro uzkodu ķēdes ēdienkarti, mainīja ēstuvju iekārtojumu un uzsāka labāku sastāvdaļu izmantošanu. Viņa vadībā arī tika paplašinātas ēdiena piegādes un mobilo maksājumu iespējas.

Tomēr uzņēmums kritizēts par ēstuvju darbinieku zemajām algām, kamēr Īsterbruks - par 2018. gadā saņemto samaksu 15,9 miljonu ASV dolāru apmērā.

"McDonald's" valde par Īsterbruka atlaišanu nobalsoja piektdien. Uzņēmuma noteikumi aizliedz priekšniekam veidot romantiskas attiecības ar padoto.

Īsterbruku amatā nomainīs "McDonald's" ASV reģionālais prezidents Kriss Kempšinskis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu