"Penguins" galvenais treneris: Bļugera maiņa lieliski tiek galā ar atbildīgiem uzdevumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Salivans
Maiks Salivans Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokejista Teodora Bļugera virknējums Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībā Pitsburgas "Penguins" laukumā nereti tiek sūtīts atbildīgākajos brīžos, tomēr tas spēlētājiem nekaitē lieliski pildīt sev uzdotos pienākumus, sarunā ar kluba preses dienestu norādīja galvenais treneris Maiks Salivans.

Bļugers šosezon jau ilgstoši spēlē vienā virknējumā ar Zeku Estonu-Rīzu un Brenodu Tanevu, šai maiņai nereti saņemot uzslavas ne vien no treneriem, bet arī Ziemeļamerikas hokeja apskatniekiem.

"Komandā visas maiņas ir sabalansētas," norādīja vienības galvenais treneris Maiks Salivans. "Mums tiešām patīk tas, ko redzam no puišiem kopš brīža, kad salikām viņus kopā. Šis virknējums savu izskatu nav zaudējis, jo viņiem iedotais uzdevums ir ļoti atbildīgs komandas kontekstā un, manuprāt, viņi lieliski ar to tiek galā."

Komandas vadība ir runājusi ar visiem trim spēlētājiem, skaidri nodefinējot viņu lomu komandā.

"Mūsu maiņai ir sava indentitāte. Saprotam virzienu, kādā vēlamies spēlēt, tieši tas mums ļauj veiksmīgāk nospēlēt uz ledus," atklāja Bļugera maiņas biedrs Tanevs. "Vēlamies spēlēt ātru, fizisku un kustīgu hokeju, kas reizēm ļauj izveidot momentus uzbrukumā. Manuprāt, mums tas ir izdevies, tāpēc šādi arī turpināsim spēlēt."

Vienības galvenais treneris šos trīs spēlētājus vienā maiņā salika 10.oktobra spēlē pret Anaheimas "Ducks" un kopš tā brīža viņi palikuši nešķirti, lai arī kluba hokejistus piemeklēja savainojumi un citas neveiksmes.

"Jo ilgāk spēlē ar kādu kopā, jo labāk viņu iepazīsti uz ledus. Šādi ir daudz vieglāk spēlēt," atklāja Bļugers. "Domāju, ka dažas no pēdējās spēlēm to arī parādīja."

Līdzīgās domās bija arī Tanevs: "Ir daudz vieglāk, kad laukumā dodaties kopā. Tas veido lielāku pārliecību un ķīmiju starp mums visiem. Ar katru spēli un treniņu pārliecība kļūst lielāka, tāpēc ir vieglāk saprast, kur katrs atrodas uz ledus."

Video: "Penguins" - "Oilers" spēles spilgtākie momenti

Šī virknējuma spēcīgā puse ir arī daudzveidīgums, jo Estons-Rīzs ir spēcīgs un aktīvs hokejists, Tanevs ātrs un izturīgs, bet Bļugers inteliģents un lieliski darbojas aizsardzībā.

"Kad katrs no spēlētājiem ir atšķirīgs, tas palīdz vairāk nekā, kad visi ir vienādi," piebilda Bļugers. "Šādi viss ir balansā."

"Ikviens no mums cenšas padarīt lielāku darbu nekā pretinieks, cenšoties uzvarēt katrā divcīņā, neraugoties uz to, kurš nāk pretim. Šis ir mūsu spēles pamats."

Nomināli ceturtā virknējuma lomu komandā izceļ spēles būtiskākās epizodes, kurās nereti laukumā tiek laista tieši Taneva - Bļugera - Estona-Rīza maiņa.

"Šī pagaidām ir vienīgā komandas maiņa, kurai ir citāda identitāte nekā pārējiem virknējumiem. Pret viņiem ir grūti spēlēt, jo hokejisti lieliski darbojas aizsardzībā. Šie spēlētāji veido mūsu komandas enerģiju," spēlētājus slavēja Salivans. "Liekam viņiem spēlēt sarežģītās situācijās, lielākoties epizodēs, kas sākas mūsu aizsardzības zonā."

"Manuprāt, šis virknējums līdz šim bijis ļoti stabils."

NHL ierasta prakse ir dot maiņām nosaukumus, piemēram, iepriekšējās sezonās, kad "Penguins" rindās vēl spēlēja Fils Kesels, Karls Hagelins un Niks Bonino, spēlētāju trio tika dēvēts par "HBK". Virknējumu iesaukas nereti tiek atvasinātas no spēlētāju uzvārda pirmajiem burtiem.

Sarunā ar kluba preses dienestu Bļugeram tika vaicāts, kādu iesauku būtu pelnījis viņa virknējums, uz ko uzbrucējs atbildēja: "Šis ir jūsu uzdevums."

"Penguins" šosezon 14 spēlēs izcīnījuši 17 punktus, kas Austrumu konferencē ļauj ieņemt ceturto pozīciju. 

Pirmdien vienībai paredzēta spēle pret spēcīgo Bostonas "Bruins".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu