Hamiltons: Esmu pārliecināts, ka Lauda šodien būtu novilcis cepuri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luiss Hamiltons
Luiss Hamiltons Foto: Reuters/ScanPix

Trīskārtējais Pirmās formulas (F-1) čempions Nikijs Lauda pēc Lūisa Hamiltona triumfa šajā sezonā būtu novilcis cepuri, pēc sestā titula izcīnīšanas teica "Mercedes" braucējs.

Lauda aizsaulē devās šī gada maijā, bet līdz tam viņš strādāja "Mercedes" komandā par konsultantu, izveidojot ļoti ciešu saikni ar titulēto braucēju Hamiltonu, kurš svētdien jau sesto reizi tika kronēts par F-1 čempionu.

"Man viņa ļoti pietrūkst, tomēr zinu, ka viņš šodien šeit būtu novilcis savu cepuri," teica Hamiltons. "Nešaubos, ka viņa gars šobrīd ir šeit."

Seškārtējais čempions arī neslēpa, ka šī sezona neesot bijusi viegla.

"Sacīkstes bija ļoti saspringtas. Gan šodien, gan vakar bija grūti braucieni. Nezinājām vai tas būs iespējams, tomēr es un komanda ļoti smagi strādājām," piebilda Hamiltons.

Hamiltons pēc uzvaras bija ļoti emocionāls, vēlēdamies pateikties savai ģimenei un atbalstītājiem.

"Patiesību sakot, ir grūti aptvert, ko esmu paveicis, tomēr esmu bezgala laimīgs. Jūtu patiesu piepildījumu. Tik priecīgs neesmu bijis nekad, bet tas nenāca viegli," stāstīja seškārtējais F-1 čempions. "Pēc sacīkstes redzēju savu vecākus un ģimeni, bet tēva smaids man nozīmē visu. Kopš pirmās dienas viņš bija man līdzās."

"Esmu gandarīts, ka varu šeit būt kopā ar visu ģimeni. Jūtos pagodināts izcīnīt savu sesto F-1 titulu."

Tāpat Hamiltons atklāja, ka aizvien jūtas lieliskā formā. "Nezinu, cik čempiontitulus vēl iegūšu, bet mana fiziskā forma ir tiešām laba. Jūtos ļoti "svaigs"."

Hamiltona tēvs savulaik strādāja trijos darbos, lai varētu samaksāt par dēla kartinga sacensībām. Karjeras turpinājumā Entonijs Hamiltons kļuva par sava dēla menedžeri, bet 2010.gadā viņu ceļi šķīrās, lai arī vēlāk attiecības atkal tika atjaunotas.

"Pēdējo gadu laikā viņš ap sevi sapulcēja lielisku komandu. Tāpat blakus bijuši arī ģimenes locekļi," teica Hamiltons vecākais, norādot, ka viņa dēls, laikam ejot, nav mainījis savu pieeju darbam. "Kad viņam bija vien astoņi gadi, teicu, ka par profesionāli var kļūt lietas darot pareizi. Kopš tā laika viņa pieeja lietām nav mainījusies."

"Regulāri Lūisam saku, ka viņš ir 34 gadus jauns, nevis 34 gadus vecs. Tāpēc, kamēr Lūiss jūt sevī spēku, viņš var to darīt tik ilgi, cik vien grib un spēj."

Lai kļūtu par čempionu, Hamiltonam svētdien F-1 sezonas 19.posmā - ASV "Grand Prix" - pietika ar astoto vietu, bet viņš finišēja otrais aiz sava komandas biedra Valteri Botasa no Somijas.

Hamiltons par F-1 čempionu kļuvis 2008., 2014., 2015., 2017., 2018. un tagad arī 2019.gadā.

Visu laiku titulētākais pilots ar septiņām trofejām ir vācietis Mihaels Šumahers, pieci tituli ir argentīnietim Huanam Manuelam Fanhio, bet pa četrām reizēm triumfējuši francūzis Alēns Prosts un vācietis Sebastjans Fetels.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu