Gauračs: Nezinu, kāpēc, bet "Torpedo" mani atceras

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edgars Gauračs
Edgars Gauračs Foto: Mārtiņš Jankovskis

Futbolists un Jūrmalas "Spartaka" ģenerāldirektors Edgars Gauračs, kurš sestdien aizvadīs pēdējo spēli futbolista kreklā, koncentrējoties sporta funkcionāra amata pienākumu pildīšanai, sarunā ar "Latvijas Avīzi" stāsta, kāpēc to darīs jau 31 gada vecumā, un ar īpašu siltumu atceras Maskavas "Torpedo" klubā pavadīto laiku.

Jūrmalas "Spartaka" 9.novembra mačs "Skonto" stadionā ar divkārtējiem valsts čempioniem "Riga" kļūs par pēdējo Gaurača spēli futbolista statusā. Turpmāk Rēzeknes futbola audzēknis sēdēs tikai uz viena krēsla, pildot kluba ģenerāldirektora pienākumus.

Futbolists ir noguris no divu amatu apvienošanas, un lēmums beigt sportista karjeru rokās devies viegli, Gauračs, kurš jau no 2017.gada "Spartakā" ir arī ģenerāldirektors, stāsta laikrakstam "Latvijas Avīze". "Ir ļoti sarežģīti apvienot šos pienākumus ar spēlēšanu," viņš saka. "Bija jāizlemj, kā virzīšos tālāk. Tagad pieņemts lēmums par leģionāru limita palielināšanu, un es vēlos redzēt spēcīgu virslīgu, lai nav laukumā tādi direktori kā es, kā Valmieras kluba asistents Gatis Kalniņš. Spēlēs labākie. Domāju, ka mans laiks ir pienācis."

Futbolists šobrīd nezina, kādas būs viņa sajūtas nākamajā dienā pēc atvadu mača, taču pienākumu apvienošanas dēļ sezona bijusi arī psiholoģiski grūta. Savu darbu padarījušas arī tiesnešu kļūdas: "Virslīgas līmenis izaudzis, bet tiesneši diemžēl izšķir rezultātus. Daudzreiz esam zaudējuši, un viņi paši pēc tam atzina, ka kļūdījušies, bet punktus neviens tāpēc neatdod," mūžīgo tiesāšanas tēmu sarunā skar futbolists.

Gauračs vienmēr labprāt braucis uz Latvijas izlases treniņnometnēm un spēlēm. Pēdējie mači 2018.gada pavasarī gan nesniedza gandarījumu, jo bija jāzaudē Gibraltāram un Dienvidkorejai. Tomēr valstsvienības sastāvā uzbrucējs aizvadījis 22 spēles, kurās guvis piecus vārtus.

Sportists, kura karjeru ietekmēja divi smagi savainojumi, ar īpašu prieku atceras Maskavas "Torpedo" klubu. "Parasti ārzemju komandās nospēlē divas - trīs sezonas, un pēc gada tevi jau aizmirst. Nezinu, kāpēc, bet "Torpedo" mani atceras, viņu fani brauc uz spēlēm Jūrmalā, katru mēnesi saņemu kādu dāvanu. Bija iespēja jūnijā Maskavā piedalīties "Torpedo" mačā pret pasaules vecāko klubu "Sheffield". Gandrīz nokavēju, jo stadionā pa ceļam uz ģērbtuvēm visi gribēja parunāties. Kā viņi var mani atcerēties? Fantastiski."

Gauračs futbolista karjeras laikā 2006.gadā no Rēzeknes "Dižvanagiem" devās uz Itālijas spēcīgākās līgas klubu "Ascoli", kura galvenās komandas rindās gan neaizvadīja ne maču, spēlējot junioru komandā un tiekot izīrētam C sērijas klubam. Karjeras laikā vēl spēlējis arī Rumānijas, Moldovas, Krievijas un Šveices komandās, bet kopš 2014.gada Gauračs ir saistīts ar Jūrmalas "Spartaku".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu