Pēc Rimšēviča aizstāvju pieteikumiem Eiropas Cilvēktiesību Tiesā ierosinātas divas lietas pret Latviju (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pēc korupcijā apsūdzētā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča aizstāvju iesniegumiem Eiropas Cilvēktiesību Tiesā (ECT) ir ierosinātas divas lietas pret Latviju, apstiprināja advokāts Saulvedis Vārpiņš.

Viņš skaidroja, ka viena no lietām ierosināta par nevainīguma prezumpcijas pārkāpšanu, proti, aizstāvības ieskatā, vairākas augstas valsts amatpersonas, pēc Rimšēviča aizturēšanas, publiski pauda viedokļus, kuros apgalvojuma formā norādīts, ka Rimšēvičs ir izdarījis noziegumus par kuriem viņš tika aizturēts. Tāpat Vārpiņš atzīmēja, ka minētās amatpersonas arī publiski spriedušas par drošības līdzekļiem, kas varētu tikt piemēroti Rimšēvičam, tādējādi, aizstāvības ieskatā, netieši ietekmējot izmeklēšanas iestādes.

Savukārt otra lieta ECT ierosināta par Rimšēviča aizturēšanas pamatotību. 

Vārpiņš sarunā nespēja sniegt detalizētāku informāciju, norādot, ka neatrodas Latvijā. 

Eiropas Savienības tiesa (EST) februāra beigās paziņoja, ka ir atcēlusi lēmumu, ar kuru Rimšēvičs atstādināts no amata. Ņemot vērā EST spriedumu, Rimšēvičs varēja atsākt darbu Latvijas Bankā.

EST norādīja, ka tiesvedības rakstveida daļas posmā Latvija neesot sniegusi nekādus, pat ne sākotnējus pierādījumus apgalvojumiem par korupciju, kas ir bijuši apstrīdētā lēmuma pieņemšanas pamatā.

Jau vēstīts, ka Rīgas rajona tiesa šodien noraidīja Rimšēviča un uzņēmēja Māra Martinsona aizstāvju lūgumu tiesas sēdes pasludināt par slēgtām un norādīja, ka nepieciešamības gadījumā aizstāvji var atkārtoti pieteikt lūgumu par lietas skatīšanu slēgtās tiesas sēdēs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu