Pagalmā atrasts kucēns izrādās Austrālijas lielākais sauszemes plēsējs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dingo.
Dingo. Foto: AFP / Scanpix

Vides aizstāvjiem par lielu prieku atklājies, ka kāds kucēns, ko atrada pagalmā Austrālijā, ir tīrasiņu dingo, vēsta ASV raidorganizācija CNN.

Vandi ir tikai nepilnu gadu vecs, bet uz mazā dingo pleciem ir atbildība par viņa sugas nākotni. Austrālijas Dingo Fonda vadītāja Lina Vatsona pastāstīja, ka tīrasiņu dingo kucēni reti tiek uzņemti dzīvnieku patversmēs, un Vandi tagad būs svarīga viņu audzēšanas programmas, kuras mērķis ir izglābt neaizsargāto sugu daļa.

"Viņi ir mūsu galvenie plēsēji, mūsu lauva," sacīja Vatsona. "Viņu darbs ir kontrolēt ķenguru populāciju, tas bija viņu darbs pirms eiropiešu ierašanās, tas bija viņu darbs tūkstošiem gadu."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wandi Dingo (@wandi_dingo) on

Dingo ir Austrālijas vietējā suga, bet viņu skaits ir samazinājies dabiskās vides iznīcināšanas un medīšanas dēļ. ANO Starptautiskās Dabas un dabas resursu aizsardzības savienība sugu atzinusi par "ievainojamu".

Vandi augustā atrada nelielās Vandiligongas pilsētā.

"Viņi no rīta izgāja ārā un dzirdēja viņu smilkstam," pastāstīja veterinārārste Rebeka Deja. Ģimene, kas Vandi atrada, sākumā lika dzīvnieku mierā, jo domāja, ka viņš ir apmaldījies. Pēc laika, kad pie dzīvnieka neviens nepieteicās, ģimene viņu paņēma, kad saprata, ka tas nav nekāds parastais kucēns.

"Viņš bija ļoti relaksēts un laimīgs, ja viņu ņēma rokās. Vienmēr ļoti mīlīgs," stāstīja Deja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wandi Dingo (@wandi_dingo) on

Uz Vandi muguras tika pamanīti skrāpējumi, tādēļ secināts, ka dzīvnieku nagos visticamāk bija paņēmis kāds plēsīgais putns, kas bija plānojis mazo dingo apēst.

Vēlāk par Vandi uzzināja Vatsona. Viņas komanda strādāja, iepazīstinot Vandi ar citiem viņa vecuma dingo. Analīzēs tika noskaidrots, ka atrastais kucēns ir tīrasiņu dingo.

Vatsonas vadītajā audzēšana programmā šobrīd ir aptuveni 40 pieauguši dzīvnieki, un plānots, ka Vandi drīz kļūs par nozīmīgu tās sastāvdaļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu