Klijstersa: Janvārī es nebūšu spējīga iziet kortos

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kima Klijstersa
Kima Klijstersa Foto: Reuters/ScanPix

Bijuši pasaules ranga pirmā rakete Kima Klijstersa spiesta atlikt janvārī plānoto atgriešanos tenisa kortos pēc septiņu gadu pārtraukuma, beļģiete pirmdien paziņoja savā "Twitter" kontā.

36 gadus vecā tenisiste, kura septembrī pārsteidzoši paziņoja par atgriešanos tenisā pirms Austrālijas atklātā čempionāta un kura ir četrkārtēja "Grand Slam" turnīru uzvarētāja, tviterī paziņoja: "Man ir jāpieņem lēmums, ka janvārī es nebūšu spējīga iziet kortos. Pašreiz izeju rehabilitāciju un ārstēju ceļgala savainojumu. Tā ir neveiksme, taču esmu apņēmības pilna atgriezties spēlē, ko es mīlu."

"Viņa izdarīja nepareizu kustību treniņā un sajuta sāpes," sportistes menedžeris Bobs Laess papildināja savu aizbilstamo, piebilstot, ka savainojums ir mediālo saišu plīsums, menedžeri citēja Beļģijas laikraksts "Het Nieuwsblad". "Viņai būs jāārstējas sešas līdz astoņas nedēļas, lai atkal varētu atsākt intensīvus treniņus."

Klijstersa karjeras laikā 2005., 2009. un 2010.gadā uzvarēja ASV atklātajās meistarsacīkstēs un 2011.gadā - Austrālijas atklātajā čempionātā.

Pirmoreiz viņa beidza sportot 2007.gadā 23 gadu vecumā, pēc pirmā bērna dzemdībām atgriežoties kortos divus gadus vēlāk un iegūstot savu otro ASV čempionāta uzvarētājas titulu, bet pēc 2012.gada ASV atklātajām meistarsacīkstēm aizejot no sporta vēlreiz.

Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) turnīrā Beļģijas tenisiste debitēja 15 gadu vecumā 1999.gadā Antverpenē un karjeras laikā izcīnīja 41 titulu vienspēlē. Sākot ar 1975.gadu, kad rangu sāka rēķināt dators, viņa ir vienīgā sieviete, kas pēc kļūšanas par māti nokļuvusi pasaules ranga pirmajā pozīcijā.

Par spīti ilgajai prombūtnei no šobrīd aktīvajām tenisistēm viņa ieņem trešo vietu izcīnīto titulu ziņā aiz māsām Viljamsām. Serēnai ir 72 uzvaras un Venusai - 49 panākumi vienspēļu turnīros.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu