No nepatikšanām skolā līdz darba piedāvājumam - kā skricelēšana izmainīja deviņgadīga zēna dzīvi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džo Veils stāv pie sava lielākā darba - dekorācijām restorānam "Number 4".
Džo Veils stāv pie sava lielākā darba - dekorācijām restorānam "Number 4". Foto: Ekrānšāviņš no Facebook

Ir svarīgi atbalstīt sava bērna talantus, pat tad, kad tie var šķist kaitinoši. Tam par spilgtu piemēru kalpo Džo Veila stāsts - zēns nemitīgi nokļuvis nepatikšanās par skricelēšanu, taču, pateicoties atbalstošai skolotājai un vecākiem, šī nodarbe viņam atnesusi diezgan lielu slavu, vēsta portāls "The Logical Indian".

Džo Veils no Šrevsburijas Lielbritānijā ir 9 gadus zēns, kura mīļākais hobijs ir dažādu fantastisku ķiņķēziņu zīmēšana - puika šādi ir izdekorējis visas savas klades, kā arī nereti paviesojies pie klases tāfeles.

» "Plaisa tikai palielinās." Latviešu psihiatrs par "gadžetiem" un bērnu nespēju pielāgoties skolu sistēmai

Lai arī vairums skolotāju par šo nodarbi nav bijuši sajūsmā, viņa zīmēšanas pasniedzēja Kerija Džounsa zēna darbus ir pamanījusi un izlēmusi ar tiem dalīties savā "Instagram" profilā. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Doodle Boy (@thedoodleboy.co.uk) on

Viņas ierakstus pamanījis viens no vietējiem restorāniem, "Number 4", un viņi izlēmuši sazināties ar Džounsu, lai piedāvātu Džo pilnībā izdekorēt restorānu ar saviem fantastiskajiem zīmējumiem.

"Viņš mēdza iekulties nemitīgās nepatikšanās par saviem zīmējumiem," portālam "Metro" atklājis zēna tēvs, Gregs Veils. Pēc piedāvājuma izteikšanas vecāki sapratuši, ka viņiem sava dēla nodarbe būtu jāatbalsta un viņi zēnu ir pierakstījuši pēcskolas zīmēšanas pulciņā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Doodle Boy (@thedoodleboy.co.uk) on

"Kad pirmoreiz sastapu Džo, viņš bija diezgan satraukts un bēdīgs, jo viņš skolā nedrīkstēja zīmēt tik daudz, cik viņam gribējās," stāstījusi Džo zīmēšanas skolotāja. Viņa novērojusi, kā zēns strādā un izlēmusi, ka viņam māksla jāapgūst pakāpi augstākā klasē. Skolotāja piezīmējusi, ka zēns ir ļoti precīzs savos darbos un viņam tikpat kā nav jātrenējas ar zīmuli, kas viņa vecumā ir ļoti neparasta parādība. Tāpat skolotāja Džo mākslinieciskajām izpausmēm ir atvēlējusi daļu savas klases sienas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Doodle Boy (@thedoodleboy.co.uk) on

Zēna vecāki pieņēmuši restorāna piedāvājumu un mazais Džo ar savu mākslu ir izrotājis visas iestādes sienas. Džo vecāki atklājuši, ka viņš ar to ir darbojies veselas 12 stundas.

Portāls "Self-Sufficient Kids" norāda, ka vecākiem ir ļoti svarīgi atbalstīt savu bērnu ambīcijas, talantus, mērķus un sapņus pat tajos gadījumos, kad tie nesakrīt ar vecāku vīziju par to, kas ir vislabākais viņu bērnam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Doodle Boy (@thedoodleboy.co.uk) on

» "Viņš nomira savā gultā." Darbaholiķis dalās ar sirdi plosošu vēstuli pēc sava astoņgadīgā dēla nāves

Viņiem piekrīt arī Džo tēvs, Gregs Veils: "Es iesaku vecākiem vienmēr ļaut saviem bērniem sekot saviem sapņiem - noteikti atrodiet kādu vietu, kur bērns var izpausties!"

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu